I-au naşit din nou!

Pandurii îşi păstrează statutul de „naşii” CFR. Trupa lui Grigoraş a obţinut luni seară, cea de a VI-a victorie în faţa grupării din „Gruia”, prin cele două goluri semnate de Lemnaru şi Cardoso.

Pandurii n-a dat nicio şansă celor de la CFR Cluj, învingându-i cât se poate de clar la Târgu Jiu, scorul de 2-0 (1-0), reflectând şi realitatea din teren.
Pandurii n-a dat nicio şansă celor de la CFR Cluj, învingându-i cât se poate de clar la Târgu Jiu, scorul de 2-0 (1-0), reflectând şi realitatea din teren.

Pandurii s-au temut de jocul celor de la CFR Cluj, de calităţile individuale ale jucătorilor echipei ardelene, iar acest fapt le-a dat forţa de a ataca poarta debutantului Fernandes. Tupeul cu care trupa lui Grigoraş a abordat meciul, ambiţia şi determinarea jucătorilor gorjeni şi publicul fantastic au fost răsplătite cu o victorie la finalul meciului cu CFR Cluj.

Un Grigoraş inspirat
Grigoraş a început meciul cu mai multe surprize în echipa sa, prima fiind cea din poartă, acolo unde a reapărut portughezul Mingote, cel care avea să câştige clar duelul de la distanţă cu Fernandes, proaspăta achiziţie a echipei antrenate de Jorge Costa. O altă surpriză a fost trimiterea lui Viera în banda dreaptă, ivorianul făcându-şi excelent treaba pe flanc, incursiunile sale în ofensivă fiind o plăcută surpriză chiar şi pentru antrenorul său. O surpriză mai mică a fost şi cea a reapariţiei lui Cardoso în unsprezecele de bază, brazilianul făcându-şi reintrarea cu un gol. Având în vedere aportul celor trei jucători, se poate spune că mare parte din acest succes I se poate atribui lui Grigoraş, ale cărui mutări au fost foarte inspirate: “Discutasem de marţi cu Viera şi Cardoso. Am considerat că poate da randament şi acolo şi din fericire, se pare, că am ghicit. Sper să am inspiraţie şi în continuare. Cu Mingote aşa am considerat. Lazar are şi o problemă medicală la cot şi l-am titularizat în ultimul moment pe Mingote”, a declarat Grigoraş la finalul întâlnirii.

Uvertură tactică
Impresia generală a fost că CFR Cluj a jucat neconvingător la Târgu Jiu, preşedintele Iuliu Mureşan declarând chiar că a fost umilit de prestaţia jucătorilor săi, însă adevărul este că Pandurii a aplicat perfect tactica impusă de Grigoraş. Acesta a cerut ca ardelenii să nu dispună de spaţii, iar elevii săi s-au conformat printr-un marcaj aproape perfect şi un dublaj foarte bun. În aceste condiţii, jocul a căpătat pe alocuri aspectul unui meci de box în care loviturile au luat forma şuturilor de la distanţă. Vranjes, în mai multe rânduri, Stromajer şi Voiculeţ au încercat vigilenţa lui Fernandes, iar Kapetanos şi Renan s-au duelat cu Mingote fără a reuşi să modifice tabela, una care avea însă să fie schimbată în minutul 40 după o fază de geniu plecată de la Voiculeţ, mijlocaşul Pandurilor debarasându-se de trei adversari printr-o singură fentă după care i-a pasat lui Stromajer în banda stângă. Slovenul a trecut lejer de Cadu, a centrat puternic, iar Fernandes a scăpat mingea în spate, Lemnaru fiind cel care a trimis balonul în plasă pentru 1-0. În repriza secundă, CFR-ul a încercat să schimbe tabela, însă nici rezervele trimise în teren de Costa nu au avut mai mult succes. Jocul a devenit unul de uzură, cu multe dueluri fizice duse la limita regulamentului, fiecare echipă încercând să aplice lovitura decisivă, una care a venit tot în bărbia echipei ardelene. Cardoso a pus capul pentru 2-0 la un corner executat de Băcilă în minutul 73, iar acesta a fost şi scorul final, CFR-ul nereuşind să-şi treacă în cont vreo ocazie mai mare decât şutul lui Bastos deviat în bară de Mingote în prelungirile întâlnirii.

Sacrificiile unei victorii
Grigoraş crede că succesul Pandurilor poate fi trecut la categoria surprizelor, însă nu doreşte ca meritul echipei sale să nu fie recunoscut: „Poate fi considerată o surpriză pentru că o echipă ca CFR care ţinteşte doar locul 1 nu ştiu cum administrează două înfrângeri consecutive. Lupta pentru titlu necesită victorii multe. Victoria noastră a fost absolut meritată. Vorbim prea mult de CFR. Noi am fost actorii principali. Au dovedit că au fost caractere şi ce am discutat s-a văzut pe teren”. Victoria Pandurilor în faţa echipei ardelene a cerut şi sacrificii, Voiculeţ şi Vranjes având contuzii serioase încă din prima repriză, însă Grigoraş le-a cerut jucătorilor săi să strângă din dinţi pentru acest succes. Cei doi jucători au lipsit de la antrenamentul de ieri dimineaţă, iar Mingote, care a acuzat şi el dureri la genunchi, l-a părăsit ceva mai devreme decât ceilalţi coechipieri.