Grigoraș: „Ştiu că suntem la 9 puncte de retrogradare”

Petre Grigoraş simte aproape, „curentul” din zona fierbinte a clasamentului Ligii I
Petre Grigoraş simte aproape, „curentul” din zona fierbinte a clasamentului Ligii I

Comparativ cu prima parte a campionatului, Pandurii au avut în partea secundă de sezon, un traseu surprinzător de slab, iar rezultatele arată o statistică îngrijorătoare, mai precis locul 17 „la general” într-un clasament al returului. Dacă în tur gruparea de fotbal gorjeană a cochetat etape bune cu un loc de Cupe Europene, odată cu redebutul oficial din 2012, formaţia antrenată de Petre Grigoraş se chinuie serios să se menţină între primele 10 echipe ale Ligii I datorită secetei de rezultate pozitive. Antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, sesizează şi el acest aspect şi se arată destul de surprins de traseul înregistrat în ultima vreme, deşi, chiar personal, avertiza în iarnă că „va fi mult mai greu” în retur.

Reporter: A mai trecut încă o etapă de campionat, una dealtfel presărată cu o grămadă de surprize, însă dincolo de asta, Pandurii nu se regăsesc încă…
Petre Grigoraş:
Noi suntem trecuţi la surpriza neplăcută a etapei, deşi meciul cu Astra nu-l putem cataloga ca unul de divizia A. Noi am arătat dezastruos de slab, mai ales în repriza a doua. Pur si simplu nu am tras la poartă… În schimb, am văzut şi celelalte rezultate. Echipele din subsolul clasamentului adună puncte etapă de etapă şi este îngrijorător. Cred că de mult timp nu s-a mai întâmplat să fie atât de strâns campionatul, şi în fruntea lui şi la retrogradare.

Rep. : Din păcate, utimele rezultate au adus Pandurii la o distanţă periculoasă de zona fierbinte a clasamentului. Cât de mult vă îngrijorează asta?
P. G. :
Ştiu şi eu, mai ales eu, că suntem la 9 puncte de retrogradare. Cum vă îngrijorează pe dumneavoastră, mă îngrijorează şi pe mine. Nu reuşim să adunăm puncte şi în ultimul timp nu mai reuşim să punem probleme. Vreau să spun că ultimul meci a fost dezamăgitor pentru toată lumea. Mai sunt 9 etape, iar diferenţa de 9 puncte nu este mare. Nu este o mândrie pentru noi parcursul din acest an. Este un recul destul de mare faţă de tur şi ca joc şi ca număr de puncte. E îngrijorător. Nu m-am gândit niciodată că o să ajungem în stiuaţia de a ne gândi la alte prostii. O să încerc, o să fac tot posibilul să redresăm situaţia în cel mai scurt timp.

Rep. : Din câte îmi amintesc, chiar domneavoastră aţi avertizat încă din iarnă că Pandurii va avea un retur extrem de dificil. Vă aşteptaţi însă, să se ajungă aici?
P. G. :
Este adevărat, eu avertizam pentru că ştiam din experienţa anilor trecuţi că mulţi jucători nu pot fi înlocuiţi într-o perioadă foarte scurtă şi nici nu sunt de aceeaşi valoare cu cei care au plecat. Cu părere de rău, trebuie să recunosc că suntem slăbiţi faţă de turul campionatului, dar parcă nu mă aşteptam să câştigăm chiar atât de puţine puncte.

Rep. : În atare condiţii, partida ce urmează, cu FCM Tg-Mureş, se arată a fi una extrem de importantă…
P. G. :
Suntem obligaţi să câştigăm sâmbătă şi să ne liniştim pentru a putea privi către celelalte partide în ideea de a ne îndeplini obiectivul pentru că nici nu vreau să mă gândesc la evitarea retrogradării. Ne trebuie o schimbare, un şoc şi ne vom reveni. Şocul acesta sper să-l produc săptămâna asta. 100 % vom avea un Paşte fericit dacă vom câştiga jocul cu Târgu Mureş şi putem privi cu încredere şi realizarea obiectivului, de clasare în primele zece.

Rep. : Ce vă îngrijorează cel mai mult acum, înaintea partidei de sâmbătă, jocul echipei sau faptul că aveţi în continuare probleme de lot?
P. G. :
Ne îngrijorează jocul în sine, per total. Însă cu revenirea lui Pintilii, cu a lui Vlad, sper ca jocul nostru să arate altfel. Nici nu se pune problema să poată fi folosit Rusu. Chiar dacă se antrenează mai acuză dureri. Va mai trece ceva timp până va fi apt 100 % să joace măcar o repriză.

Rep. : Pentru întâia oară din istoria prezenţelor echipei Pandurii în primul eşalon, echipa gorjeană va evolua sâmbătă, fără aportul fanilor. Deşi veţi evolua pe teren propriu, cât de mult va influenţa acest aspect, abordarea jocului cu Tg-Mureş?
P. G. :
Jucăm acasă, dar să nu uităm că jucăm fără spectatori. O să vedem câte mămici şi copii o să vină la meci. Sper să nu fie ocupate prea multe femei cu cozonacii… Aşa cum erau 3,4,5-000 de spectatori erau foarte buni, erau o susţinere morală pentru noi. Din păcate, trebuie să suferim pentru greşela unuia sau altuia. Cu spectatori, fără spectatori suntem obligaţi să câştigăm. Sunt convins că evoluţia de la Ploieşti nu o veţi mai vedea niciodată în acest campionat.