Grigoraş ar vrea maximum de puncte din ultimele 2 etape

Încercând să facă puţin haz de necaz, tehnicianul Pandurilor găseşte şi câteva explicaţii pentru „momentele de criză” ale echipei sale din acest sezon.
Încercând să facă puţin haz de necaz, tehnicianul Pandurilor găseşte şi câteva explicaţii pentru „momentele de criză” ale echipei sale din acest sezon.

Ţintind în primul rând îndeplinirea obiectivului pentru acest sezon (o clasare între primele zece echipe ale Ligii I), tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, şi-a făcut ultimele calcule legate de finalul de campionat. Chiar dacă Pandurii pleacă din postura de favoriţi în faţa adversarelor din ultimele două runde, Grig este de părere că formaţia olteană va avea o misiune extrem de dificilă.
Reporter: A mai trecut o etapă de campionat, încă un joc bun, dar de data asta un rezultat pozitiv. Dacă nu erau acele gafe din apărare, pe final de repriză, poate chiar vă bucuraţi de o victorie, nu de un egal în faţa Rapidului…
Petre Grigoraş:
Nu ştiu ce să mai cred despre acele finaluri de primă repriză. Probabil că ar trebui să cerem time-out din minutul 30 sau să cerem să dureze doar 30 de minute prima repriză… E clar, povestea se cam repetă, iar explicaţiile ar fi la prima vedere simple, dincolo de acea cădere, acele nesincronizări din defensivă, acea lipsă de concentrare. Cert este că am pierdut din forţa de joc a echipei, am şi  jucat cu echipe foarte puternice.
Rep.: Mulţumit de un singur punct în condiţiile în care Pandurii se luptă încă pentru obiectiv?
P. G. :
Nu ne ajută foarte mult, dar până la urmă e bine că am reuşit un rezultat de egalitate, ar fi fost al treilea meci la rând în care am condus şi era nedrept să plecăm din nou cu mâna goală. Din fericire, este primul meci în care reuşim să egalăm şi chiar la 2-2 am avut posibilitatea să şi batem. Deci e bun şi punctul acesta acolo, la zestrea noastră, aţi văzut că fiecare punct contează atunci când se trage linie. La fel de adevărat, fiecare poziţie în plus înseamnă şi bani şi imagine, prestanţă. Am mai spus-o, fiecare loc mai sus ar fi un bonus pentru noi.
Rep: Am înţeles că egalul din Giuleşti a avut şi un preţ pentru echipa dumneavoastră. Iarăşi probleme de lot?
P. G. :
Din păcate, este adevărat, avem câteva probleme de lot după meciul cu Rapid. Rada şi Maxim sunt suspendaţi, iar în aceste zile vom vedea şi care este situaţia lui Ungurausan, care a suferit o accidentare în acest ultim meci. În plus, şi pentru ceilalţi jucători este greu, se simte deja la unii dintre o anumită stare de oboseală datorată  ritmului de joc, a numărului de partide din această perioadă. Totuşi, am convingerea că ei vor mai face un ultim efort pentru că ne-ar aduce îndeplinirea obiectivului, ne-ar face fericiţi şi în clasament şi pe carduri…
Rep. : Au mai rămas de disputat doar două etape din acest sezon. Ce aşteptări aveţi pentru aceste ultimele confruntări ale Pandurilor din campionatul 2011-2012?
P. G. :
Important e să reuşim în ultimele două jocuri să facem ce trebuie, adică să aducem cât mai multe puncte. Dar şti cum e, nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte. La prima vedere ar trebui să ne gândim la 6 puncte, adică la maximum posibil, însă după ce au am urmărit ultimele evoluţii ale adversarelor noastre, si Petrolul şi Cheajna au obţinut rezultate foarte bune, chiar neaşteptate. Acum au scăpat şi de griji, deci ne aşeaptă două meciuri foarte grele. Începând cu Petrolul Ploieşti, formaţie cu un potenţial net superior echipei din turul campionatului, cu un antreor care a reusit să-i motiveze la maxim pe jucători, cu un public senzaţional şi acasă, dar şi în deplasare, acolo unde vin în număr foarte mare. Deci joi vom avea o zi foarte grea…
Rep. : Speraţi totuşi şi la o revanşă în faţa suporterilor gorjeni după supliciul la care au fost supuşi în partida cu FC Vaslui?
P. G. :
Sperăm din tot sufletul să ne ridicăm la un nivel bun pentru că este ultimul joc pe teren propriu şi mi-aş dori să ne luăm la revendere de la fani printr-o victorie. Sper să vină în număr cât mai mare la stadion, chiar dacă am pierdut cu Vasluiul. Atunci publicul chiar merita un rezultat mai bun, de aceea ar fi bine să-i aducem măcar acum, la final.