Greva continuă în Educație în toată țara

Continuă greva generală în Educație, asta au transmis liderii sindicali după ultima întâlnire cu Guvernul. Joi, 25 mai 2023, va fi un mare miting la București. În Gorj greva a paralizat aproape toate școlile și situația se radicalizează pe zi ce trece după refuzul premierului de a găsi soluții.

”Greva continuă până guvernanții vor veni cu o soluție acceptabilă. Am cerut un act normativ pentru creșterea salariilor, nu mai așteptăm până la noua lege a salarizării, este mesajul FSLI către Guven”, a declarat Constantin Huică, liderul USLI Gorj.

Revendicările sindicaliștilor din domeniul educației includ:

  • Majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, cu principiul ca salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie.
  • Salarizarea întregului personal didactic să fie realizată treptat, în funcție de funcție, studii, vechime și grad didactic.
  • Indexarea anuală a salariilor personalului plătit din fonduri publice, în funcție de rata inflației. Personalul didactic auxiliar și nedidactic ar trebui să primească plata orelor suplimentare efectuate.
  • Creșterea anuală a investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii.