Gănănău: „A venit timpul să mă gândesc la viitorul meu…”

După ce a obţinut performanţă după performanţă în boxul amator, pugilistul Petrişor Gănănău se gândeşte serios să facă o mare schimbare în cariera sa. Medaliatul cu bronz de la ultimele ,,Europene” mărturiseşte că este numai o chestiune de timp până când va face pasul către boxul profesionist, mai ales după scandalul în care fost implicat la sfârşitul anului trecut cu Federaţia. Gănănău spune că s-a săturat să i se spună că a avut noroc la Campionatele Europene şi că după ce va demonstra că este într-adevăr un pugilist valoros, se va retrage din boxul amator.

petrisor-gananauReporter: Petrişor, cum o mai duci? Cum decurge viaţa ta după ultimele evenimente de anul trecut?
Petrişor Gănănău:
Păi, sunt încă între serviciu şi sport. Iar între timp a mai apărut şi facultatea… Dacă mă întrebaţi de sănătate, sunt bine. Vă daţi seama că îmi este destul de greu să le fac pe toate. De serviciu trebuie să mă ţin pentru că lucrez încă la Poliţia Comunitară, iar de antrenament, la fel. Şi nu ştiu dacă pot să le fac pe toate în acelaşi timp.
Rep. : Să înţeleg că în viitorul apropiat va trebui să faci o alegere…
P. G. :
Bineînţeles. Bine, eu mai am şi câteva oferte de cluburi din ţară pentru legitimare, dar deocamdată am ales să rămân aici. Este foarte greu să pleci în altă parte pentru că nu şti niciodată ce te aşteaptă. Aici, de bine de rău, în ciuda dificultăţilor, am găsit un oarecare sprijin de la câteva persoane care iubesc boxul sau au avut încredere în mine. Dar, revenind la ce spuneam mai devreme, în cea ce priveşte cariera mea, este clar că va trebui să mă hotăresc încotro să apuc… Oricum aş ,,drege-o”, de box trebuie să mă ţin şi a venit timpul să mă gândesc la viitorul meu.
Rep. : Anul 2008 a fost unul destul de ,,încărcat” pentru tine…
P. G. :
Mda… Am avut o perioadă în care nu mi-a mers prea bine. Am lăsat-o mai moale, cum se spune, am avut o accidentare, am mai pus câteva kilograme bune pe mine! Şi cel mai important, a trebuit să schimb categoria de greutate. La început recunosc că mi-a fost foarte greu, multă lume îmi zicea că nu am nici o şansă la noua mea categorie, dar împreună cu maestrul Geică am scos-o la capăt. El m-a încurajat şi m-a pregătit şi în final, eu zic că am reuşit să fac ceva…
Rep.: Ai reuşit chiar mai mult decât ,,ceva”! Ai luat o medalie la un Campionat European…
P. G. :
Ei, dacă aţi şti şi prin câte am trecut! S-a vorbit atât de mult despre ,,episodul” Europene încât la un momentdat chiar nu ştiam ce să mai cred… Totul a început cu deplasarea mea la ,,Europene”. Nu aveam bani să ajung acolo şi cei de la Federaţie nu-mi acordau şansa să merg decât dacă mă întorceam la vechea categorie de greutate. Ori eu îmi câştigasem dreptul să particip la Campionatele Europene, la noua mea categorie. Până la urmă am găsit înţelegere tot la Tg-Jiu, iar domnul Marius Benegui mi-a dat banii necesari să ajung. Numai aşa am ajuns la ,,Europene”, iar când am ajuns acolo, nimeni nu-mi dădea vre-o şansă. Când am luat medalia de bronz a apărut tot acel scandal… Lumea spunea tot felul de lucruri neadevărate. Cel mai prost m-am simţit atunci când unii spuneau că am avut noroc de am câştigat acea medalie, dar numai eu ştiu prin ce am trecut.
Rep. : Ce proiecte ai pentru 2009?
P. G. :
Adevărul e că încă nu m-am hotărât. Aş vrea totuşi să îmi reiau antrenamentele mai serios şi să particip la competiţiile care vin. Vreau să le demonstrez acelora care m-au contestat că pot să fac performanţă şi că nu sunt doar un ,,norocos”!
Rep. : Dar pentru viitor, ce vrei să faci?
P. G. :
Aici este mai complicat, dar în mod sigur va trebui să iau o hotărâre. Mă gândesc serios să trec la profesionişti şi recunosc că este doar o chestiune de timp până când se va întâmpla. Eu cred că în boxul amator, în ciuda a ce cred unii, am avut rezultate bune. Am ajuns şi la o vârstă când vreau mai mult de la viaţa mea. Sper să găsesc înţelegerea necesară şi să fiu ajutat de cineva ca să fac pasul la profesionişti. Ca să ajungi în lumea aceea, îţi trebuie să fi ajutat, să fi promovat, este foarte greu. Dar, eu am dreptul să încerc. Aş vrea ca într-o bună zi să ajung şi eu ca Doroftei, Bute sau alţii ca ei. Îmi doresc foarte mult. Vreau să-i şi răsplătesc pe aceia care au fost alături de mine.

One Comment on “Gănănău: „A venit timpul să mă gândesc la viitorul meu…””

Comments are closed.