Fructolecitina şi Lecitina C

lecitina-cFRUCTOLECITINA – produs ce conţine fructe de pădure bogate în vitamina C, complex B şi fosfolipide vegetale, esenţiale pentru  funcţionarea memoriei la capacitate maximă- este un excelent tonic cerebral, accelerând refacerea organismului după eforturi fizice şi intelectuale intense.
LECITINA C are în compoziţie lecitină de soia şi măceş. Fructele de măceş, prin conţinutul bogat în vitamina C, au rol în biogeneza substanţei intercelulare. Intervin favorabil în procesele metabolice de oxidoreducere, în metabolismul glucidic, protidic, lipidic; sursă naturală de antioxidanţi ce diminuează efectul negativ al stresului oxidativ asupra organismului. Acţionează substitutiv în stările de deficit de acid ascorbic. La nivel vascular acţionează ca factor capilaro-protector, prin creşterea rezistentei capilare. Produsul susţine organismul în perioadele de efort intelectual şi în cele caracterizate de o imunitate scăzută.
Ajută la capacitatea de memorare, însă acest lucru a fost puţin demonstrat ştiinţific. Poate că Lecitina este  mai eficientă dacă este luată de la vârste fragede, dar un student la care celula nervoasă e matură şi dezvoltarea sistemului nervos central este încheiată în nici un caz nu-şi va îmbunătăţi capacităţile intelectuale dacă va lua lecitina cu trei- patru zile înainte de examen.