Fiii Gorjului la Timişoara

Într-o tradiţie lansată anul trecut, filiala din Timişoara a Asociaţiei Fiii Gorjului, desfăşoară în luna februarie o acţiune dedicată marilor personalităţi născute pe meleagurile acestui judeţ. Partenerii acestei acţiuni sunt de această dată Fundaţia Culturală „General Gheorghe Magheru”, Şcoala Populară de Artă, Consiliul Judeţean Gorj, Centrul de Creaţie, Muzeul Judeţean Gorj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Sebastian Balescu, preşedinte „Fiii Gorjului” Timişoara şi Marius Buzera, preşedintele Fundaţiei „Gheorghe Magheru” vor coordona manifestările din 14 februarie 2009
Sebastian Balescu, preşedinte „Fiii Gorjului” Timişoara şi Marius Buzera, preşedintele Fundaţiei „Gheorghe Magheru” vor coordona manifestările din 14 februarie 2009

Sâmbătă, 14 februarie 2009, la Cercul Militar Timişoara au loc o serie de activităţi  cultural artistice,  în cadrul Simpozionului Naţional de Omagiere  a Personalităţilor din Domeniul Ştiinţific, Artă, Cultură şi cel Militar. Programul debutează dimineaţa la ora 9,45 cu primirea participanţilor, din care fac parte personalităţi politice, oameni de cultură, precum şi oameni de ştiinţă, având ca invitat special pe  Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne.
La ora 14.00 are loc prezentarea „Cadoului Consiliului Judeţean Gorj” ce constă într-un spectacol oferit de Ansamblul Maria Lătăreţu din Tg-Jiu, coordonat de prof. Viorel Gârbaci. Seara se termină cu o Cină Gorjenească la care atmosfera este întreţinută de acelaşi formaţie din Gorj.
Tot în cadrul acestor manifestări vor avea loc o serie de prezentări de referate ştiinţifice şi lansări de carte dintre care amintim lansarea revistei Cuget Liber din Tg-Jiu şi a cărţii lui Viorel Ursu intitulată Ministru de Interne partea I.
Simpozionul se doreşte a fi cât coloana infinită pentru că printre cei omagiaţi vor fi Constantin Brâncuşi, cu 4 zile înainte de ziua lui 19, şi nu în ultimul rând, Grigore Vieru născut în ziua de 14, căruia Fii Gorjului vor săi dedice câteva momente pentru lupta lui de susţinere a limbii române în Basarabia. De asemenea, Asociaţia Fiii Gorjului, filiala Timişoara este prima asociaţie care a propus ca ziua de 29 august să fie declarată ca ziua mediului asociativ şi a mediului academic, si a propus de asemenea forurilor guvernamentale ca aceeaşi dată să fie declarată ca zi a limbii române.

One Comment on “Fiii Gorjului la Timişoara”

Comments are closed.