Festivalul European de Jurnalism Târgu Jiu, o primă ediţie de succes

Asociaţia Eurolife Târgu Jiu, în parteneriat cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu Jiu, Primăria Turceni şi Consiliul Local Turceni, a organizat, la Târgu Jiu, în perioada 9- 12 septembrie 2010, Festivalul European de Jurnalism. La el au  participa peste 100 de jurnalişti, care au avut ocazia să ia parte la workshopuri, dezbateri, expoziţii şi alte manifestări legate de acest domeniu de activitate.

cameraman
Ziarişti de renume, reuniţi la în oraşul lui Brâncuşi

Activităţile Festivalului European de Jurnalism, afalt în acest an la prima ediţie, s-au desfăşurat la Muzeul de Artă din Târgu Jiu. Au avut loc dezbateri pe teme ştiinţifice şi culturale, iar o altă temă, intens dezbătută, a fost aceea a promovării turistice a destinaţiilor din România, în general şi a celor din Gorj, în special. La dezbaterea pe această temă, iniţiată de Gabriela Păsărin Rusu, au fost invitaţi  Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj şi Radu Ciobanu, preşedinte ANTREC Gorj, în discuţie fiind pus modul cum trebuie făcută promovarea obiectivelor turistice pentru a se obţine efectul maxim în atragerea turiştilor şi rolul prfesei în atingerea acestui obiectiv, foarte important pentru dezvoltarea comunităţii.
Marius Daea, preşedinte al Asociaţiei EuroLife şi manager al proiectului, a declarat că speră ca următoarea adiţie a festivalului să cuprindă o paletă mult mai diversificată de teme: „E primul an, am stabilit, deja, ca ediţia a doua să fie în 21- 22 octombrie 2011 şi sper să fie mai complexă. Nu a fost deloc uşor, într-un an de criză şi fiind prima ediţie, dar acum ştim, acolo unde am întâmpinat greutăţi, să ne ocupăm mai îndeaproape, ca totul, la anul, să fie în regulă. Pot spune că cea mai mare problemă pe care am avut-o au fost banii. E uşor să implementezi un proiect când ai finanţare pentru toate activităţile. Sperăm ca la anul să avem mai mulţi parteneri şi finanţarea să fie mai uşor de realizat.”