Evans & Compania au 4 victorii consecutive!

Baschetbaliştii de la Energia sunt de neoprit în cea de a doua parte a sezonului 2009 – 2010 al Diviziei A. Ultima „victimă” a lui Evans and Co s-a numit formaţia Gladiator Cluj Napoca, gruparea de baschet gorjeană reuşind s-o învingă clar, sâmbătă, la 20 de puncte diferenţă. În urma victoriei de pe teren propriu cu „Gladiator”, Energia a ajuns la cel de al IV-lea succes consecutiv în acest retur de campionat.

Odată cu revenirea lui Trim Kibwe, Energia arată cu totul altfel în lupta de sub panou.
Odată cu revenirea lui Trim Kibwe, Energia arată cu totul altfel în lupta de sub panou.

BCM Piteşti, Steaua şi Atlassib Sibiu. Acestea erau numele adversarelor învinse de Energia Rovinari în acest retur. Sâmbătă însă, după disputarea etapei a IV-a a Diviziei A, a venit rândul şi formaţiei Gladiator Cluj Napoca să-şi treacă numele pe lista echipelor surclasate în 2010 de elevii lui Theo Evans. Deşi mărturisea înaintea partidei cu „Gladiator” că îi este mare teamă de acest joc, tehnicianul american de pe banca gorjenilor a asistat sâmbătă, la o adevărată lecţie de baschet „predată” de Energia. Într-o partidă controlată de la un capăt la altul de gazde, Energia Rovinari s-a impus la „general” cu 94 – 74, scorul pe „sferturi” fiind 25-14, 20-20, 27-17, 22-23. Cei mai buni marcatori de la Energia s-au numit Louis Darby, cu 28 de puncte şi Andrei Căpuşan, cu 23 de puncte, în timp ce de la Gladiator Cluj Napoca, americanul Dawson şi-a trecut în cont 23 de puncte. Au mai marcat pentru Energia: Tyner(13 p), Troupe(11 p), Barber(5 p), Lupusavei(4 p), Apostol(4 p), Trim(4 p), Amarghioalei(2 p).

„Nu puteam face mai multe…”
Succesul clar al Energiei s-a regăsit pe tehnicianul oaspeţilor de Gladiator Cluj Napoca, Bruno Rochnafschky, destul de dezamăgit. Antrenorul-jucător al formaţiei ardelene a avut totuşi puterea să recunoască superioritatea netă a baschetbaliştilor de la Energia: „A fost un meci foarte slab din partea noastră, din păcate cu noi jucători nu ne mai „lipim” nicicum la rezultate. Avem foarte, foarte mult de lucrat şi timpul nu ne permite. Şi munca de jucător şi cea de antrenor sunt pentru mine foarte grele, eu aş vrea să nu mai joc, dar din păcate nu am cu cine… Cu siguranţă nu puteam să facem mai multe azi, contra Energiei. Cu siguranţă, nu cu echipa asta! Am un haos şi o debandată în echipă de nedescris. În schimb, Energia a început a început foarte bine returul, mai sunt câteva meciuri şi pot să intre în Play-Off, nu văd nici o problemă. Doar că în lupta pentru Play-Off sunt foarte multe echipe care, deocamdată, joacă foarte bine. Dar, din punctul meu de vedere Energia nu va avea nici o problemă să meargă în Play-Off dacă va continua la fel. Şi deocamdată joacă constant, sunt o echipă în formă.”, a ţinut să declare Bruno Rochnafschky.

„O victorie binevenită”
Finalul de meci dintre Energia Rovinari şi Gladiator Cluj Napoca nu l-a mai surprins pe antrenorul formaţiei gorjene, Theo Evans, „prins” de emoţii aşa cum se întâmplase în partidele precedente din 2010. Evans a ţinut să evidenţieze cam ce a făcut diferenţa pe tabela de marcaj: „Mi-a fost teamă de acest meci pentru că adversarul are un stil de joc mai „sălbatic”, mai neortodox, şi dacă îi laşi să joace pot să îţi pună probleme. Însă, echipa mea a jucat mai bine astăzi şi am obţinut o victorie clară, extrem de binevenită. Ştiu că Gladiator are ceva probleme de organizare acum, cu echipa, nu au resursele necesare, de aceea îl admir pe Bruno pentru munca pe care o face atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Diferenţa a făcut-o ehipa noastră, care este una mult mai puternică, cu jucători mai valoroşi, iar când jucăm acasă este foarte greu pentru oricine să ne învingă. Acum pot să spun că este echipa pe care mi-am dorit-o.”, a spus tehnicianul Energiei.

Planuri pentru Play-Off
Ajuns acum la cel de al IV-lea succes consecutiv din retur, „principalul” de pe banca Energiei, Theo Evans, se declară destul de mulţumit. Tehnicianul american nu ezită să-şi facă deja planuri pentru Play-Off: „Am sperat la aceste rezultate foarte bune, mai ales că noi încercăm să câştigăm fiecare meci acasă şi cel puţin două în deplasare. Deocamdată avem patru victorii consecutive. Din fericire pentru noi, o contracadidată, echipa din Piteşti are un start de retur slab şi s-ar putea să iasă din schema pentru Play-Off. În aceste condiţii, dacă noi vom reuşi 10 victorii în acest retur avem reale şanse să trecem peste ei deoarece avem time-ing-ul mai bun. Iar dacă reuşim 16 victorii vom fi şi mai sus în clasament, dar măcar 10 succese să „prindem” în retur şi încă una sau două victorii în deplasare.”, precizează Theo Evans.