Eu cu cine votez?

stampile-votCentrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează programul “Eu cu cine votez?” dedicat elevilor de liceu care votează pentru prima oara în alegerile din 2012.
Programul constă într-o serie de patru cursuri în fiecare oraș țintă – Alexandria, Oltenița și Slobozia – în care elevii vor face cunoștința cu procesul votării. Ei vor afla care sunt drepturile și obligațiile lor ca „membri ai electoratului”, cum se desfășoară o campanie electorală, ce elemente ar trebui să analizeze pentru a-și forma o opinie și a ajunge la o decizie electorală. Nu mai puțin important, elevii vor afla și care este rolul presei în campania electorală și în derularea alegerilor, precum și mecanismele de influențare a opiniei publice de care uzează candidații și partidele politice.
„Încercăm să suplinim carențele de educație democratică pe care le-am întâlnit, nu o dată, la liceenii cu care lucrăm. La 18 ani îi vedem deja dezamăgiți, acriți, apatici. Le râd ochii când află că pot schimba lucrurile care nu le plac. Scânteia aceea de energie încercăm s-o aducem la urne”,  spune Ioana Avădani, director executiv al CJI.
Programul se va derula în perioada ianuarie – iunie 2012 și se bucură de susținerea financiară a Ambasadei Statelor Unite la București, prin programul Small Grants.