Energia Rovinari la al şaselea succes din retur

Baschetbaliştii de la Energia au ajuns la cel de al VI-lea succes din acest retur de campionat. Evans and Co cu învins sâmbătă, la capătul unei partide de infarct, BCM Tg-Mureş la 4 puncte diferenţă, repetând într-o oarecare măsură istoria din meciul tur.

Porter Truope, aflat în defensivă, nu a mai reuşit să devină golgeterul partidei, însă a ajutat mult Energia, mai ales prin recuperări să învingă echipa din Tg-Mureş.
Porter Truope, aflat în defensivă, nu a mai reuşit să devină golgeterul partidei, însă a ajutat mult Energia, mai ales prin recuperări să învingă echipa din Tg-Mureş.

Pentru Evans and Co nu exista sâmbătă, decât o singură variantă: victoria în partida cu Mureş Târgu Mureş, în cadrul etapei a XXIII-a a Diviziei A de baschet. Şi asta pentru că doar un succes menţinea Energia Rovinari în cursa pentru accederea în Play-Off. Deşi debutul de meci avea să fie unul total nefavorabil pentru jucătorii lui Evans, Energia a revenit în joc, şi graţie unei atitudini de invidiat(ce ar putea fi urmat ca exemplu de fotbaliştii de la Pandurii) şi-a tranşat victoria abia în ultimul sfert cu scorul de 79-74. De remarcat, că partida de sâmbătă din Sala Sporturilor a semănat aproape identic cu cea din tur, de la Tg-Mureş, însă de această dată evolţia jocului ca şi a scorului a fost una favorabilă Energiei, care a reuşit să termine învingătoare după cele patru sferturi.

Lupusavei din nou, salvator
Unul dintre factorii decisivi ai confruntării dintre Energia Rovinari şi BCM Tg-Mureş s-a dovedit a fi Silviu Lupusavei. Aruncătorul Energiei şi-a făcut treaba exact când era nevoie de el, adică în momentul în care echipa sa venea puternic din spate în cursa de urmărire a adversarului. Acest aspect a fost sesizat după meci şi de către antrenorul Theo Evans, care a acordat „Cesarului” ce e a-l „Cesarului”: „Nu ne puteam imagina un meci mai greu, asemănător cu meciul pe care l-am jucat la Târgu Mureş. Acum ei au început bine meciul, la pauză aveau peste 53% procentaj la aruncările de trei puncte, dar ştiam că se vor răci cândva. Chiar şi pivoţii lor aruncau bine de trei puncte, aşa că a trebuit să facem câteva modificări, am trecut în zonă şi l-am introdus pe Lupusavei care putem spune că ne-a câştigat meciul. Până la pauză nu am înscris decât un coş de trei puncte. Poate trebuia să-l introduc mai devreme pe Lupusavei, dar nu ştiam dacă înscrie sau nu, iar în apărare se descurcă mai greu. După pauză am trecut în zonă şi am reuşit să-l protejăm mai bine”, a declarat Theo Evans.

„Nu ne rămâne decât să mergem înainte”theo-evans
Dacă Theo Evans s-a declarat destul de satisfăcut de deznodământul confruntării din Sala Sporturilor, antrenorul secund al celor de la Mureş Târgu Mureş, Barnabas Szaszgaspar, s-a exprima dezamăgirea că echipa sa nu a reuşit mai mult. Tehnicianul de pe banca formaţiei mureşene a recunoscut totuşi că Energia a meritat victoria în ciuda faptului că echipa sa a fost mai mult timp la conducere. Secundul lui Prakuraitis a ţinut să dezvăluie unde s-a făcut diferenţa:  „Vreau să felicit echipa gazdă. Au făcut un joc bun după pauză. Au redus din diferenţă şi, din păcate pentru noi, în sferturile trei şi patru, după ce am avut un avantaj de 16 puncte, băieţii noştri au lăsat puţin din apărare. Deşi am pregătit bine apărarea la şuturile lor de trei puncte la Lupusavei, băieţii l-au lăsat liber şi atunci a fost momentul psihologic al meciului, când Lupusavei a înscris trei aruncări de trei puncte în scurt timp. Asta este, încă o dată felicit echipa gazdă şi nu ne rămâne decât să mergem înainte”, a declarat Szaszgaspar la finalul meciului cu Energia. Oficialul celor de la BCM Tg-Mureş a mai recunoscut faptul că este destul de frustrant să pierzi astfel de meciuri, mai ales după ce conduci: „În meciul tur ei au avut primele două sferturi mai bune, iar noi am revenit după pauză, aşa că se poate spune şi că acum a fost o copie inversată a acelui meci. Dacă ne uităm în urmă judecând meciul de la Târgu Jiu şi vedem că am condus tot meciul este puţin dureros, dar să vedem şi partea bună a lucrurilor, la Târgu Mureş am bătut la 15 puncte şi în caz de egalitate suntem peste Energia. Lupta pentru play-off este lungă, mai sunt destule etape, iar linia se trage la sfârşit”, a concluzionat secundul echipei BCM Tg-Mureş.