Energia Pandurii: „Ar fi ceva să câştigăm Cupa României!”

Loading

Sezonul 2009-2010 nu s-a terminat încă pentru handbaliştii de la Energia. Şi asta pentru că, miercuri, elevii lui Vasile Stângă vor debuta în Cupa României, cea de a doua competiţie majoră din handbalul românesc.

Ar putea Energia să producă o nouă performanţă prin cucerirea Cupei României?

După istorica performanţă înregistrată în campionatul Ligii Naţionale, locul III şi medaliile de bronz, handbaliştii de la Energia se pregătesc acum să atace Cupa României. Cum respectiva competiţie va debuta chiar miercuri, Stângă and Co vor pleca la drum spre Braşov(locul de desfăşurare al întrecerii) chiar de marţi. Înaintea de a părăsi Tg-Jiul, „principalul” Vasile Stângă s-a declarat extrem de interesat în obţinerea unei noi performanţe alături de Energia Pandurii. Tehnicianul formaţiei gorjene recunoaşte însă, că va avea o misiune foarte dificilă încă din primul meci al turneului de la Braşov: „O să jucăm în Cupă cu Suceava, echipă care sunt ieşiţi din Europa şi cu noi îşi joacă ultima şansă de a prinde Cupele Europene. Apoi avem, cel mai probabil, cu Reşiţa, aşa că spun că avem culoar bun. Eu unul mi-aş dori să jucăm în Europa, în Cupa Cupelor, o competiţie mai accesibilă decât EHF aşa că o să încercăm să facem tot posibilul să jucăm măcar finala, care ne-ar duce acolo. O să murim pe teren cu Suceava, apoi cu alt adversar. De bine, de rău avem bancă.”, spune Stângă.
Conducerea visează chiar la trofeu
Că un rezultat foarte bun la întrecerea care va debuta miercuri face parte din planurile Energiei este dezvăluit chiar de către conducerea grupării de handbal gorjene. Preşedintele Grigore Popescu mărturiseşte că visează chiar la o finală şi de ce nu, la trofeu: „Este foarte importantă şi Cupa României, de ce nu ar fi? În primul rând jucătorii ar trebui să se gândească că un trofeu în CV-ul fiecăruia ar conta foarte mult. Iar pentru club, cu atât mai important ar fi câştigarea Cupei, ar fi practic  primul trofeu al unui club tânăr cum suntem noi. Nu pot să spun acum care sunt şansele noastre, dar sper să ajungem în finală şi dacă se poate, să facem şi suspriza. Ar fi ceva să câştigăm Cupa României!” Preşedintele secţiei de handbal gorjene îşi doreşte ca jucătorii de la Energia să treacă cu bine peste oboseala din campionat şi să facă un joc cât mai bun în cupă. De aceea, Popescu recunoaşte că nu va fi deloc uşor pentru elevii lui Stângă la turneul de la Braşov: „Este adevărat că se simte o oarecare stare de oboseală la echipă, dar asta apare şi la oricare meci obişnuit. Este final de sezon, a fost un campionat destul de solicitant şi mulţi se mai gândesc şi la vacanţă. Sper totuşi, ca jucătorii să-şi revină la până la primul meci din cupă şi să fie destul de concentraţi la joc. Toate meciurile vor fi foarte tari, s-a întâmplat şi fie aşa şi în campionat, aţi văzut cât de greu a fost şi cu Odorhei şi cu Clujul…”

Doi absenţi din lot
„Mă gândesc cu groază la Cupa României. Giotoiu e cu genunchiul în pioneze, are şi fractură de pomete, iar Kukrika a zis că el e în reparaţie capitală”. Aceasta era delaraţia lui Vasile Stângă odată cu încheierea campionatului şi care viza în mod evident problemele de lot ale Energiei pentru cupă. De atunci însă, au mai trecut câteva zile bune, iar noutatea ar fi aceea că doar Giotoiu este indisponibil pentru întrecerea de la Braşov, Kukrika revenind deja la antrenamente şi pregătindu-se normal cu echipa. Din păcate însă, în lotul Energiei a mai intervenit o accidentare, iar din câte se pare, Vali Popescu va lipsi şi el de la Cupa României. Chiar dacă recunoaşte cele două probleme de lot, preşedintele Grigore Popescu rămâne la fel de optimist şi are încredere în soluţiile de joc ale tehnicianului Vasile Stângă. „Kukrika este OK, nu ştiu de unde s-a scris că nu poate să joace. E puţin obosit, ca toată lumea, dar e în lot şi va juca. Numai că în afară de Giotoiu va lipsi şi Vali Popescu, care se pare că nu va face deplasarea la cupă pentru că s-a accidentat. Cel mai greu la echipă va fi însă, pentru Kapular, care va fi singur pe postul lui datorită accidentării lui Giotoiu. Dar sper că antrenorul Stângă să găsească cele mai bune soluţii, pentru că el este profesionistul. Sunt destui jucîători în lot pe care se poate conta.”, concluzionează preşedintele secţiei de handbal Energia.

Programul partidelor din Cupa României la handbal
19 mai
ora 10.00 – HCM Constanţa (locul 1) – „U” Transilvania Cluj (8);
ora 11.50 – Ştiinţa Bacău (4) – Steaua Bucureşti (5);
ora 13.40 – Energia Pandurii Târgu Jiu (3) – CSU Suceava (6);
ora 15.30 – UCM Reşiţa (2) – HC Odorhei (7).
20 mai, semifinale:
ora 18.00 – câştigătoarele din primele două jocuri;
ora 20.00 – câştigătoarele din ultimele două jocuri.
În 21 mai va fi zi liberă, iar în 22 mai este programată finala Cupei României, de la ora 13.00, între echipele care vor câştiga semifinalele.