Energia a rămas doar cu un podiumul din campionat

Din păcate, handbaliştii de la Energia rămân în acest sezon doar cu un loc pe podium în campionat. Formaţia antrenată de Vasile Stângă nu a mai avut aceeaşi evoluşie din campionat şi în Cupa României, după ce a fost învinsă în faza sferturilor de finală de Bucovina Suceava.

La capătul unui sezon destul de solicitant, Kukrika and Co nu au mai avut aceeaşi forţă din campionat şi în cupă.

Plecaţi la Braşov cu gânduri destul de îndrăzneţe, handbaliştii de la Energia nu au mai reuşit să-şi apropie aşteptările, fiind siliţi să părăsească turneul de la Cupa României. La capătul unei partide extrem de echilibrate, trupa lui Stângă a fost învinsă de ocupanta locului 6 în Liga Naţională, Bucovina Suceava, cu scorul de 31 – 29. După eliminarea din Cupă, tehnicianul Energiei, Vasile Stângă, s-a declarat uşor dezamăgit de evoluţia jucătorilor săi. Stângă a încercat să explice unde s-a „scris” diferenţa din cea mai echilibrată partidă a sferturilor de finală ale Cupei României: „Îmi pare rău, ne doream să mergem mai departe, dar e bine că am realizat ceva în campionat. Din păcate, asta este situaţia, nu am putut mai mult în Cupă. Cred că ne-a lipsit determinarea, mai ales pe final de meci şi în plus nu am mai rezistat nici fizic. Cred că Suceava a fost mult mai motivată decât noi să câştige. În afară de asta, nu am putut beneficia cu adevărat de o extremă dreaptă de meserie, nu am avut decât un pivot în tot meciul, iar apărarea, în special în partea dreaptă nu a mers prea bine. Cred că s-a cunoscut mult lipsa lui Giotoiu şi a lui Apolzan.” Antrenorul Energiei a recunoscut şi faptul că unii dintre jucătorii de bază ai formaţiei gorjene au fost la Braşov departe de forma arătată în campionat: „La noi ced că a intervenit şi relaxarea aceea după atingerea obiectivului, după acel locul 3. Şi asta s-a văzut prin evoluţia unor jucători, care ori sunt ieşiţi din formă, ori au acuzat o anumită stare de oboseală pentru faptul că au jucat mai tot sezonul sau pur şi simplu se gândesc la vacanţă. Unul dintre ei a fost Florea, care nu se mai regăseşte de câteva meciuri.”, a precizat Vasile Stângă.

Stângă cu gândul la transferuri
După eliminarea din Cupă a Energiei, doar tehnicianul Vasile Stângă se va întoarce la turneul de la Braşov. „Prins” cu „dublu rol” la ultima competiţie din acest sezon, Stângă va asista până la ultimul act al Cupei României şi va fi cu ochii pe mulţi dintre jucătorii „de certă valoare”. Cum pentru Energia sezonul 2009-2010 s-a încheiat deja, antrenorul Vasile Stângă nu mai are în acest moment decât grija transferurilor: „Acum deja s-a terminat sezonul pentru noi aşa că zilele acestea o să am o discuţie cu cei din conducere pentru a vedea ce putem face pentru sezonul viitor. Eu o să mă întorc de joi la turneul de la Braşov, pentru că acolo o să am un dublu rol. Dacă mă voi înţelege cu cei din conducerea Energiei şi voi rămâne şi sezonul viitor, vreau să aduc 3-4 jucători noi la echipă. Toţi sunt români, de echipă naţională, deci sunt de certă valoare. Am vorbit deja cu ei, dar aştept răspunsul lor. Vă daţi seama că la Braşov va fi o adevărată licitaţie pentru transferuri. Sper să ne înţelegem cu jucătorii vizaţi, dar acum mai depinde şi de cât vor cere aceştia pentru că nu se vând aşa ieftin…”