Elevii din șase județe vor avea lucrările scrise corectate digital

Elevii din județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj și Satu Mare vor avea parte de corectări digitalizate ale lucrărilor scrise de la Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Miercuri, 7 iunie 2023, în Monitorul Oficial al României a fost publicat un Ordin de Ministru potrivit căruia lucrările de la examenele naționale ale elevilor din județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj și Satu Mare ar urma să fie corectate digitalizat.

Prin acest ordin a fost aprobată plata cadrelor didactice, asistenți cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise din centrele de examen și a profesorilor evaluatori din cadrul comisiilor din centrele zonale de evaluare/centrele regionale/județene de soluționare a contestațiilor organizate în cele șase județe.

Potrivit documentelor, profesorii care scanează lucrările primesc 160 de lei pe zi, în timp ce un profesor evaluator în format digital la Evaluarea Națională 2023 va fi plătit cu 15 lei/lucrare corectată, la BAC suma fiind de 19 lei/lucrare corectată.

Scanarea lucrărilor pe care se aplică un cod de identificare se va face în sala de examen, în prezența candidaților. Corectarea va fi online, făcută de evaluatori care nu pot comunica între ei.

Calendarul examenelor naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureat – rămâne deocamdată nemodificat, a anunțat ministrul Educației.