Elevii de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” consiliați pe tema prevenirii consumului de substanțe interzise

În perioada 18-22 decembrie 2023, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești derulează activitățile programului national ȘCOALA ALTFEL. A fost o perioadă de activități intense care au presupus deplasări ale elevilor în județ și în țară dar și activități educative cu parteneri de la diverse instituții precum Inspectoratul Județean de Poliție, Agenția Națională Antidrog, Muzeul Județean de Istorie ”Alexandru Ștefulescu”, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” ș.a.

În cadrul programului național ”Școala Altfel” dedicat activităților educative extracurriculare și extrașcolare, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești  l-a avut ca invitat special pe Laurențiu Șoșoi, inspector de specialitate din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj!, care s-a adresat elevilor pe tema prevenirii și conștientizării consumului de substanțe interzise. Acesta a prezentat factorii de risc și factorii de protecție ai consumului de droguri, efectele consumului de droguri și cadrul legal în domeniul traficului de droguri. S-au purtat discuții interactive cu elevii și profesorii privind pericolele consumului de droguri dar și ale consumului de alcool și energizante.


Prin exercițiul practic propus de Laurențiu Șoșoi, acesta a provocat tinerii să afle concret cât este de dăunător consumul de droguri, cum poate afecta psihicul uman și ce efecte perturbatoare pot avea drogurile în viața tinerilor. Au participat la activitate peste 100 elevi de gimnaziu de la Ceauru și Cornești.