Elevi și profesori din Spania, Italia , Grecia, Turcia și Macedonia, la Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși ” din Târgu-Jiu

Loading

În perioada 27-31 martie 2023, Şcoala Gimnazială ” Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a fost gazda celei de-a patra mobilități din cadrul proiectului Erasmus + „Pas de PLANète   B” . 31 elevi si 11 cadre didactice din Spania, Italia, Grecia , Turcia și Macedonia de Nord au participat la diverse activități, care au avut ca scop principal atât consolidarea constiinţei ecologice cât şi dezvoltarea atitudinii protectoare față de mediul înconjurător.


Oaspeții străini au fost antrenati în activități  prin care au putut împărtăşi idei, resurse pedagogice și metodologice,  îmbunătățindu-și, totodată, abilităţile de comunicare prin munca în echipa. Programul mobilității, organizat de echipa de coordonare și implementare, le-a permis partenerilor din cele 5 țări să cunoască patrimoniul cultural, istoric şi economic al orașului Târgu-Jiu și al împrejurimilor, de la Rovinari, Baia de Fier, Vâlcea, Petroşani până la Hunedoara, bucurându-se de experienţe constructive și interesante atât pentru elevi cât și pentru profesori.
Acest demers educativ valorificat prin numeroase situaţii concrete ( vizite la Termocentrala Rovinari, la Hidroelectrica S.A, ) a fost edificator pentru creşterea nivelului de  conștientizare a efectelor negative pe care poluarea le are asupra climatului înconjurător,  punându-se accent pe protecţia climei și eficienţa energetică.