Educaţia gorjeană conectată la Europa

Loading

Cu o săptămână în urmă, Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” Peştişani a fost gazda unei activitati de promovare si diseminare a proiectelor de tip LLP-LdV Mobilităţi. Acţiunea a fost coordonată de  liceul din Peştişani  alături de ISJ Gorj şi   s-a bucurat de un real succes, atât prin numărul de participanţi cât şi prin calitatea materialelor şi a exemplelor de buna practică prezentate.

Liceul Tehnologic din Peştişani are în diverse stadii de implementare patru proiecte cu finanţare europeană
Liceul Tehnologic din Peştişani are în diverse stadii de implementare patru proiecte cu finanţare europeană

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” din Peştişani a găzduit recent activitati de promovare si diseminare a proiectelor de tip LLP-LdV Mobilităţi. Acţiunea a fost coordonată de  liceul din Peştişani  alături de ISJ Gorj şi s-a bucurat de un real succes, atât prin numărul de participanţi cât şi prin calitatea materialelor şi a exemplelor de buna practică prezentate, după cum ne-a declarat doamna profesoară Marinela Liliana Iliescu, directorul liceului.
Reţinem  faptul ca la manifestare au fost prezenţi reprezentanţi ai  companiei FUTURUM –Coordinator of EU projects in Poland, organizaţie foarte cunoscută la nivel european pentru calitatea stagiilor organizate dar şi a unor reprezentanţi ai Colegiului Tehnic ,,Ion Mincu” din Timişoara, vorbeste de la sine de nivelul  ridicat al manifestărilor.
Astfel, participanţii din Polonia, au fost în primul rând atraşi de numărul mare de proiecte aflate în curs de desfăşurare în judeţul Gorj, dar au considerat ocazia şi o bună oportunitate de stabilire a unor noi contacte, pentru viitoare colaborări.
Cele doua proiecte prezentate ca exemple de bune practici de către Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși,, Pestinasi şi de către Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru”, au permis unor institutii care nu au derulat încă astfel de proiecte să ia un prim contact cu acest tip de proiecte.
Potrivit directorului Marinela Liliana Iliescu, reprezentanții unităților invitate din Baia de Fier, Roșia Jiu, Bustuchin, Ceauru, Mătăsari, Tismana,  Tg – Jiu au incheiat parteneriate cu organizația FUTURUM –Coordinator of EU projects in Poland  și Colegiul Tehnic ,,Ion Mincu,, din Timisoara pentru aplicarea de noi proiecte.
La finalul activităților, atât coordonatorii cât şi invitaţii au apreciat ţinuta evenimentului şi au hotărât să demareze  demersuri care să facă din acest tip de manifestări o constantă la nivelul judeţului Gorj.