Directorii de şcoli vor susţine concursuri pe post

Loading

Anul 2016 se anunță unul al marilor schimbări în privința ocupării funcțiilor de conducere din Educație, în speță directorii de școli. Planurile MENCS sunt ca  in 2016 candidații la funcția de director de școală să participe la un test scris care să preceadă concursul propriu-zis. Această testare ar putea să se desfăşoare în această vară înainte de începutul anului şcolar, menţionează surse sindicale.

Ministrul Educaţiei anunţă un test online pentru directorii de şcoli
Ministrul Educaţiei anunţă un test online pentru directorii de şcoli

Potrivit ministrului Educatiei, Adrian Curaj, pentru a ocupa functiile de directori de şcoli, în prima etapă candidaţii vor participa la un test naţional online.
„Concursurile pentru directori de şcoli au fost de la început şi sunt o prioritate, lucrăm cu un grup puternic care fac resurse umane în multinaţionale (…). Am încredere că vom putea veni în prima etapă a concursului de directori cu un test online naţional, astfel încât să aibă încredere că pot aplica toţi. Va fi acest test de resursă umană online general şi, după ce trec acest test, vor putea să îşi ducă dosarele pentru concurs”, a explicat ministrul.
Cum Metodologia urmează abia acum să fie publicată și se va afla în dezbatere publică cel puțin în luna aprilie 2016, testul scris s-ar putea da în această vară, intenția fiind pentru luna august 2016. Doar cei care promovează testul vor putea să ocupe un post de la 1 septembrie 2016 și să se înscrie la concursurile care s-ar putea desfășura în lunile octombrie-noiembrie 2016 potrivit prevederilor Legii Educației Naționale.
Potrivit noii Metodologii, directorii vor fi numiti direct de catre consiliul de administrație  al școlii după promovarea concursului pe post. Cei care vor să participe la concurs trebuie să aibă girul Consiliului Profesoral al şcolii.