Dezbatere: „Tu faci legea de nota 10”

Săptămâna trecută s-a aflat în Gorj, pentru o dezbatere legată de Legea Educaţiei Naţionale, secretarul de stat MECTS, Oana Badea. A fost aleasă drept locaţie Casa de Cultură din Motru, deoarece au participat profesori, părinţi şi elevi din judeţele Gorj şi Mehedinţi. Un asemenea tip de manifestare cu participare din două judeţe este o premieră pentru noi şi se pare că experienţa va fi repetată.
Oana Badea, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), s-a aflat joi  la Motru,  pentru a lua parte la dezbaterile legate de Legea Educaţiei Naţionale. Întâlnirea la care a participat secretarul de stat, inspectori şcolari, directori de şcoli, profesori, părinţi şi elevi face parte din campania „Tu faci legea de nota 10” .

Şedinţă de lucru la Motru
Potrivit organizatorilor, circa  500 de profesori, părinţi şi elevi au fost aşteptaţi  la Casa de Cultură din Motru, pentru a lua parte la dezbaterile legate de noua Lege a Educaţiei Naţionale. Profesorul Justin Sebastian Paralescu, inspector şcolar general al judeţului Gorj, ne-a declarat că   întâlnirea din cadrul campaniei „Tu faci legea de nota 10” a fost stabilită la Motru, deoarece la aceasta au participat şi reprezentanţi din Mehedinţi. Campania ce îşi propune o aplicare cât mai eficientă a prevederilor Legii Educaţiei a fost  lansată pe 14 martie la nivel naţional. Aceasta vizează, de asemenea, diseminarea şi discutarea metodologiilor elaborate de MECTS, împreună cu cadrele didactice din ţară, în vederea aplicării prevederilor Legii Educaţiei Naţionale. Până pe 15 aprilie, inspectoratele şcolare din toată ţara vor trebui să organizeze conferinţe privind Legea Educaţiei, pentru ca informaţia să ajungă corect la un număr cât mai mare de membri ai comunităţilor şcolare. Ca suport pentru această campanie, MECTS a elaborat o broşură, intitulată „Tu faci legea de nota 10”, care se adresează profesorilor, elevilor, părinţilor, pentru a explica exact modul în care va fi implementată Legea Educaţiei Naţionale. Iniţiativa întâlnirii de la Motru a aparţinut deputatului Severus Militaru, cel care îşi are colegiul chiar în zona respectivă.