Deyvidas Matulevicius: „Vreau să înscriu multe goluri pentru Pandurii”

Ajuns în sfârşit la Tg-Jiu pentru a semna cu Pandurii, atacantul lituanian Deyvidas Matulevicius se arată încântat de faptul că beneficiază de o nouă şansă la echipa de fotbal gorjeană.

Lituanianul Deyvidas Matulevicius pare hotărât să-şi relanseze cariera la Pandurii devenind golgeterul din atacul lui Grig.
Lituanianul Deyvidas Matulevicius pare hotărât să-şi relanseze cariera la Pandurii devenind golgeterul din atacul lui Grig.

După ce a trecut cu bine şi peste vizita medicală, Matulevicius este „pandur” cu acte în regulă, semnând un contract pe durata a trei sezoane cu formaţia de primă ligă olteană. Înainte de a porni din nou la drum cu Pandurii, vârful lituanian a dorit totuşi să explice de ce a ajuns atât de târziu la Tg-Jiu: „Sunt fericit că m-am întors la acest club. În iarnă am fost în Turcia o lună cu această echipă, dar a fost o problemă și nu am rămas la Pandurii, dar acum, după ce voi trece vizita medicală, cred că o să rămân la Pandurii. Atunci au fost unele probleme cu președintele echipei cu care aveam contract, nu știu exact, nu sunt problemele mele, președintele mi-a spus că am un contract, așa că m-am dus acasă. Dar acum sunt fericit că am ajuns aici și sunt convins că am ajuns într-un loc mai bun.”, a declarat Matulevicius. În urmă cu doar 6 luni, atacantul lituanian nu a ajuns însă acasă, ci în Polonia, acolo unde şi-a încercat o nouă şansă. Cum nici experienţa din campionatul primei divizii a „leşilor” nu s-a dovedit a fi una reuşită ( fără gol în cele 7 meciuri jucate în tricoul retrogradatei MKS Cracovia), Matulevicius se arată mult mai sigur acum, că şi-a jucat cartea câştigătoare alături de Pandurii: „Nu știu câte goluri voi marca aici. Vom vedea la sfârșitul sezonului. Voi munci la antrenament, voi încerca să-mi fac treaba și vom vedea, antrenorul va decide dacă voi fi titular sau nu. Cred că acesta este un pas important înainte în cariera mea și vreau să înscriu foarte multe goluri pentru Pandurii.”

Mamele… de Pandurii!
Un alt transfer operat de Pandurii Tg-Jiu în ultimele zile este cel al lui Iulian Mamele, jucător venit de la Concordia Chiajna. Fostul căpitan de echipă al Concordiei a dorit să dezvăluie care au fost motivele pentru care a ales să joace la Pandurii, acolo unde va trebui să îl facă uitat pe internaţionalul Vlad Chiricheş, în mijlocul liniei de fund gorjene: „Pandurii Târgu Jiu a avut întotdeauna un lot bun, a avut stabilitate și pentru mine aceste lucruri au fost primordiale. Mă rog la Dumnezeu să-mi dea sănătate, putere de muncă și să demonstrez că am valoare și să mă impun de la început. Vlad Chiricheș este un fotbalist mare, a demonstrat acest lucru și îi doresc baftă la Steaua sau AC Milan, să dea Dumnezeu să ajungă acolo! Eu nu am venit aici să mă compar cu Chiricheș sau cu altcineva. Eu sunt Iulian Mamele și sper să demonstrez că oamenii pot avea încredere în mine și sper să avem rezultate.”, a mărturisit Iulian Mamele. Fundaşul ajuns acum la Tg-Jiu nu se sfieşte să viseze chiar la adevărata performanţă alături de Pandurii: „De ce să nu ajungem în Cupele Europene? Concordia Chiajna era pe penultimul loc cu doar 11 puncte și a-ţi văzut până unde a ajuns. Cu o pregătire și o atmosferă bună, ceea ce e la această echipă, și, binențeles, cu ajutorul divin, se poate face performanță la orice echipă, nu contează numele ei.”, precizează Mamele. Fostul căpitan al Chiajnei se arată deja călit pentru lupta sub culorile Pandurilor: „Există două perioade grele pentru un fotbalist, iarna și vara. Dar, fără aceste perioade, nu poți face față în timpul campionatului. Sincer, nu-mi este frică atâta timp cât sunt sănătos. Am făcut un cantonament cu Laurențiu Reghecampf, din punctul meu de vedere cel mai greu, și cred că voi face față și cu domnul Grigoraş.”, concluzionează Iulian Mamele.

Melinte, ultima marfă de „import”
O altă noutate din lotul Pandurilor pentru sezonul 2012-2013 este Cristian Melinte, jucător împrumutat un an de la Palermo. Stoperul care a evoluat în ultimul sezon în Liga I la Petrolul Ploieşti spune că îşi doreşte un sezon reuşit cu Pandurii pentru a-l putea aduce în atenţia Serie A din Italia: „Vreau să mă pregătesc cât mai bine, să încerc să joc şi să îmi fac treaba cât pot de bine la Pandurii. Mă simt cel mai bine pe teren ca stoper, am jucat mai mult pe acest post, în ultimul an, la Petrolul, am jucat stoper și m-am simțit foarte bine. Sper ca un sezon bun aici să mă trimită din nou la Palermo. Sper să-mi fac aici cât mai bine treaba, să ne îndeplinim obiectivele, iar ce va fi din vară vom vedea. Pandurii este o echipă foarte bună, am simțit asta anul trecut când am jucat contra Pandurilor. M-au convins și rezultatele care le-au avut, iar când am auzit că sunt dorit, n-am stat pe gânduri. Sunt aici, asta este cel mai important, și mă bucur că sunt aici. Trebuie să terminăm mai sus decât anul trecut, nu potem să ne clasăm mai jos de locul şapte.”, mărturiseşte Cristian Melinte.