De la elevi pentru colegii aflați în nevoie

Elevii de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu derulează pentru cel de-al treilea an activităţi în cadrul proiectului educaţional naţional ”Un zâmbet pentru tine”. Activităţile au început în luna noiembrie 2010 şi vor continua până la Paşte.S-au desfăşurat s-au urmează să se desfăşoare acţiunile :  „Crăciunul vine pentru toţi” – serbări şcolare în scop caritabil;  “Atelier de creaţie” – activitate practică şi de creaţie în care elevii realizează obiecte cadou pentru sărbătorirea  zilelor de 1 şi 8 martie; „Un zâmbet  pentru tine” – organizarea unei expoziţii cu vânzare în scop caritabil;  “Acţiuni caritabile” în care fiecare şcoală parteneră va selecta  beneficiarii, va pregăti pachete tradiţionale de Paşte şi se ocupă de distribuirea acestora.

Elevii de la CT ”General Gheorghe Magheru” au dovedit mult talent în realizarea obiectelor pentru expozitie
Elevii de la CT ”General Gheorghe Magheru” au dovedit mult talent în realizarea obiectelor pentru expozitie

Proiectul UN  ZÂMBET  PENTRU  TINE a fost iniţiat în anul şcolar 2008-2009, pornind de la nevoia de a trezi în conştiinţa elevilor sentimente de empatie faţă de problemele sociale (financiare) ale colegilor lor, ale persoanelor vârstnice , singure şi faţă de copii aflaţi în plasament.
Profesorul Simona Pătrăşcoiu, coordonatorul acestui proiect, ne-a declarat: ”După  doi ani de derulare a proiectului s-a înregistrat o creştere a stimei de sine  a elevilor cu probleme sociale, modificarea atitudinii elevilor faţa de persoanele cu probleme sociale, dar şi o crestere a dorinţei elevilor de a participa la acţiuni de voluntariat.
Rezultatele obţinute în derularea proiectului la nivel local în perioada 2008-2010 ne motivează în dezvoltarea proiectului pe o perioadă de 5 ani, până în anul şcolar 2014-2015 şi extinderea lui la nivel naţional, cum de fapt s-a şi întâmplat.”

Parteneriat pentru omenie
În esenţă, acţiunea elevilor şi cadrelor didactice de la CT ”General Gheorghe Magheru” este dedicată ajutorării elevilor aflaţi în dificultate. Organizatorii spun că acest proiect trebuie să continue deoarece procesul de sensibilizare si educare al elevilor este un proces de durată , dar şi pentru că  fiecare an şcolar aduce serii noi de elevi  care trebuie să înveţe să fie buni colegi şi prieteni. Alte şcoli din Gorj implicate în proiect sunt: Colegiul Tehnic “Henri Coandă” Tg-Jiu, Colegiul Tehnic Nr 2 Tg-Jiu, Sc. Gen.”Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu , Scoala Generală Ceauru, jud.Gorj, Scoala  Generală  “Sf.Nicolae”Tg-Jiu.
Au făcut mărţişoare şi alte cadouri pentru expoziţia cu vânzare elevii de la clasele XIB, XB, XG, IX B şi IX C coordonaţi de profesoarele Simona Pătrăşcoiu, Marinela Berdilă, Verginia Drulescu, Carmen Dănăricu şi Tatiana Grecu. Toate cele realizate vor fi prezentate oficial în ziua de 24 februarie 2011 într-o expoziţie care se speră să aducă organizatorilor o sumă consistentă.
Profesorul Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, declara referitor la această manifestare: ”Mă bucur că acest proiect continuă iar dacă anul trecut am strâns peste 30 milioane de lei vechi în două ore de expoziţie,anul acesta sperăm ca suma să fie mai mare pentru a oferi burse elevilor aflaţi în dificultate”