Cuantum minim pentru bursele elevilor

Guvernul României a aprobat un cuantum minim al burselor pentru elevi, între 150-500 lei pe lună.

„Astăzi am adoptat o hotărâre de guvern prin care reglementăm cuantumul minim al burselor. Este vorba de un cuantum minim de 200 de lei pe lună pentru bursele sociale. De bursele sociale beneficiază toţi elevii care se încadrează în condiţiile de venit, deci, din familii cu venituri reduse. Beneficiază, de asemenea, toţi elevii care suferă de boli cronice, beneficiază toţi elevii care au dizabilităţi, beneficiază toţi elevii care sunt orfani de un părinte sau de ambii părinţi. Practic, de la bugetul de stat asigurăm burse sociale pentru absolut toţi elevii din România care se încadrează în aceste criterii sociale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că la bursele sociale se adaugă bursele de studiu, în valoare de 150 de lei/lună, bursele de merit – 200 de lei/lună şi bursele de performanţă – 500 de lei/ lună

Cîmpeanu a precizat că bugetul alocat pentru burse anul acesta este de peste 1,332 miliarde de lei.

„Prin raportare la bugetul pentru bursele elevilor din anul 2020, în urmă cu doi ani, când bugetul total pentru bursele elevilor era de 270 de milioane de lei, cred că se observă uşor o creştere de 5 ori a bugetului burselor acordate elevilor”, a punctat ministrul.