Cosmin Băcilă: „Speranţa e cea care mă ajută să merg înainte…”

După trauma constituită de dubla fractură la care a fost supus, primele gânduri ale fotbalistului de la Pandurii, Cosmin Băcilă, sunt legate de… speranţă.

Cosmin Băcilă visează din nou să joace... Oare când o va şi face?
Cosmin Băcilă visează din nou să joace... Oare când o va şi face?

Au trecut aproape trei săptămâni de când nefericita accidentare a mijlocaşului Cosmin Băcilă atrăgea o mare de regret în lumea fotbalului românesc. Jucătorul Pandurilor a trecut prin cele mai grele clipe din viaţa sa, însă a rezistat cu stoicism, iar acum, după operaţia la care a fost supus (pentru dublă fractură de tibie şi peroneu), Cosmin începe să spere că, într-o bună zi, va reveni pe terenul de joc. Deocamdată însă, mijlocaşul nu poate să meargă decât prin casă: „Nu doresc la nimeni să i se întâmple ce mi s-a întâmplat mie! Este foarte greu şi cel mai rău mă omoară plictiseala, sunt departe de tot ceea ce înseamnă viaţa mea de fotbalist. Dar o să vină şi vremuri mai bune. Sper… Deocamdată sunt acasă lângă familie, important e că încep să mă simt mai bine, dureri mai am, dar nu ca la început. Mă aflu în perioada de convalescenţă după operaţie şi urmez nişte exerciţii uşoare, izometrie mai exact, pentru a lucra muşchiul, să nu se atrofieze. Timp de o lună şi jumătate o să încerc să merg doar prin casă, să calc din nou în piciorul problemă, abia după aceea o să încep ceva mai serios. O să ajung cam peste 45 de zile la Bucureşti pentru a mi se face o radiografie şi dacă totul o să fie Doamne ajută, OK, o să încep şi recuperarea, care va dura cam două luni. Perioada de recuperare cred că o să fie la Roma. Am vorbit cu foştii mei colegi printre care şi Matei, care mi-a recomandat o clinică de acolo. Sper să fie bine, în momentul ăsta speranţa e cea care mă ajută să merg înainte.”, mărturiseşte Cosmin Băcilă.

Echipa nu l-a uitat
Deşi este departe de echipa sa, dar mai ales de terenul de joc, mijlocaşul Cosmin Băcilă pare să fie la fel de important pentru colegi, respectiv antrenor, şi de pe „patul de suferinţă” de acasă. Jucătorul Pandurilor s-a arătat extrem de impresionat de gestul colegilor de la Tg-Jiu, care ţin legătura permanent cu el şi care i-au dedicat fiecare gol marcat în ultimele meciuri din Liga I. „Vorbim destul de des la telefon, chiar şi cu domnul Grigoraş, cel puţin o dată pe săptămână. Toţi mă încurajează, toţi sunt alături de mine şi îmi spun că mă aşteaptă cu braţele deschise să revin. Am văzut gestul lor când au marcat goluri în ultimele partide şi credeţi-mă că m-au emoţionat foarte mult. De unde eram eu, chiar dacă aveam lacrimi atunci în ochi, m-am simţit din nou parte din echipă. Le mulţumesc, sper să le fac o surpriză şi eu şi să revin mai repede lângă ei. Şi cu ajutorul lui Dumnezeu!”, dezvăluie Băcilă. Chiar dacă momentan, fotbalistul nu poate nici măcar din postura de spectator să fie prezent la meciurile Pandurilor, acesta speră ca de la anul, lucrurile să stea cu totul altfel: „Din păcate nu cred că o să pot ajunge prea curând acolo. Momentan nu prea pot să merg prea departe, merg doar în casă, iar după aceea o să încep recuperarea şi nu aş avea cum să vin la Tg-Jiu. Sper ca măcar în iarnă, prin ianuarie, să ajung la Pandurii, atunci când o să înceapă cantonamentul.”, încearcă să îşi păstreze optimismul, Cosmin Băcilă.

„Blestemul” accidentărilor de la Pandurii
Din nefericire, în ultima vreme, în ciuda formei sportive foarte bune, Pandurii pare a fi o echipă urmărită de ghinion. În afara punctelor pierdute nemeritat în cele două partide de campionat desfăşurate de trupa lui Grigoraş, numărul jucătorilor accidentaţi serios a început să crească alarmant. După Cosmin Băcilă, şi internaţionalul Vlad Chiricheş se anunţă o absenţă de marcă în următoarea perioadă pentru Pandurii, iar asta nu îl face deloc să se bucure pe mijlocaşul cu numărul 7 din echipa gorjeană. Totuşi, Băcilă speră ca Pandurii să depăşească ghinionul în etapele viitoare de sezon: „Deocamdată nu mai sunt vreo doi în echipă… Şi eu şi Vlad (n.r. -fundaşul Pandurilor, Vlad Chiricheş), nu pot să joace acum. Iar de bucurat pentru echipă nu prea pot să mă bucur pentru că deşi a jucat foarte bine, nu a luat decât un singur punct din ultimele două meciuri. Sper totuşi ca în jocurile viitoare să dea la o parte ghinionul şi să aducă puncte mai mult. Pentru că vin două meciuri acasă, cu Gaz Metan Mediaş şi cu „U” Cluj din care aş vrea să iasă 6 puncte, deşi sincer m-aş bucura şi pentru 4 puncte, mai ales că sunt echipe foarte puternice. Le urez încă de pe acum, multă baftă!”