Condimentul vieţii – Curcuma

Turmericul (Curcuma longa) este o plantă perenă din familia ghimbirului, originară din Asia de Sud, folosită ca ingredient în bucătăria indiană înca din anul 3000 BC. Curcuma este considerată o plantă de bun augur în India şi este frecvent utilizată în diverse ceremonii, culoarea sa portocalie semnificând sacrificiul şi curajul.
Curcuma este utilizată atât în medicina Ayurvedica, cât şi în Asia de Sud ca antiseptic, antibacterian, în afecţiuni gastro-intestinale, simptomul colonului iritabil.
De asemenea, curcuminul este folosit şi ca indicator de pH. Este un analgezic foarte puternic, care reduce activitatea prostaglandinelor şi leucotrienelor, crescând capacitatea organismului de a reduce inflamaţia. Tumericul poate fi utilizat ca antiinflamator nesteroid, fără a avea efecte secundare. Studiile efectuate în Statele Unite ale Americii şi India au mai demostrat că acest principiu activ are şi acţiune antidepresivă.
Doctorul Ionuţ Moraru vă recomandă acest produs cu efecte: antioxidante, antiartritice (are proprietăţi antiinflamatoare, inhibând formarea de oligomeri beta-amiloizi), imunostimulatoare, antivirale, antifungice, antibacteriane (inhiba Helicobacter pylori) şi hipoglicemiante. Poate fi utilizat şi în tratamentul Alzheimerului. De asemenenea, are rol de antiagregant plachetar.Produsele prezentate mai sus sunt disponibile în farmacii şi plafare. Pentru mai multe detalii sau comenzi sunaţi la numerele 021.351.47.77 sau 0724.330.875 sau accesaţi site-urile noastre :www.medicalab.ro şi www.pronaturashop.ro!