Condescu despre Maxim: „Am dat pe el 10.000€, asta înseamnă afacere”

Deşi plecarea lui Maxim va însemna o pierdere grea pentru formaţia de fotbal gorjeană, conducătorii de la Pandurii trag linie şi constată că transferul mijlocaşului la VfB Stuttgart reprezintă o mare afacere.

Boss-ul Marin Condescu e fericit că Maxim a bagat în contul Pandurilor 1,5 milioane de euro.
Boss-ul Marin Condescu e fericit că Maxim a bagat în contul Pandurilor 1,5 milioane de euro.

După ce Alexandru Maxim (21 de ani) a semnat cu VfB Stuttgart, „mutarea” a devenit practic cel mai scump transfer realizat vreodată de Pandurii Tg-Jiu. În altă ordine de idei însă, Maxim este cel de al cincilea jucător român care evoluează la clubul german, după Florin Răducioiu, Ionel Ganea, Sergiu Radu şi Ciprian Marica. Fostul mijlocaş pandur, care a fost curtat insistent şi de Steaua în ultima vreme, va purta acum numărul 44 la echipa de pe „Mercedes-Benz Arena”. Iar privind contractul său la Stuttgart, Maxim va câştiga nu mai puţin de 50.000 de euro pe lună, adică de 10 ori mai mult decât câştiga la formaţia din Tg-Jiu. „Lucrurile s-au întâmplat foarte repede în legătură cu transferul meu la Stuttgart. Însă atunci când am ajuns aici mi-am dat seama că nimic nu a fost întâmplător. VfB Stuttgart este un club mare. Sunt foarte bucuros că am venit aici. Bundesliga este unul din cele mai importante campionate din lume. Este o oportunitate mare pentru mine şi o provocare să evoluez aici. Acum vreau să mă alătur colegilor cât mai curând şi să arăt ce pot. Aici se vrea performanţă şi am întâlnit nişte persoane care m-au impresionat foarte plăcut.”, a mărturisit Maxim după ce şi-a văzut visul cu ochii, acela de a putea evolua într-un campionat de top din Europa.

Marica: „Trebuie să aibă răbdare cu el”

Vestea transferului lui Alexandru Maxim la VfB Stuttgart l-a luat puţin prin surprindere pe atacantul Ciprian Marica, cel care are încă proaspăt în memorie experienţa de la clubul svab. Marica pare să ştie reţeta succesului pentru Maxim la Stuttgart: „E un pas important în cariera lui. Ştiu că a fost crescut în Spania, dar aici, în Germania, este un fotbal mai dificil, poate cel mai greu, la concurenţă cu cel din Anglia. Sper să reuşească la Stuttgart, este un jucător tânăr şi trebuie să aibă răbdare cu el şi să i se dea încredere.”, a opinat jucătorul de la Schalke 04. La rândul său, Alexandru Maxim susţine că îl va concacta în cel mai scurt timp pe Marica pentru a-i cere sfaturi: „Cu siguranţă voi lua legătura cu Ciprian Marica pentru nişte sfaturi. Deocamdată îi doresc să îşi revină cât mai rapid după accidentarea suferită.”

Condescu: „Aduci ieftin şi vinzi scump”

Odată ce Maxim a ajuns în Germania la noua sa echipă, oficialii gorjeni îşi freacă acum mâinile. După ce a explicat decizia prin care Alexandru Maxim a primit „undă vedere” pentru Stuttgart, preşedintele C.A. al clubului Pandurii Tg-Jiu, Marin Condescu, a ţinut să facă şi un calcul simplu. Iar în urma acestui calcul, Pandurii a ieşit în profit Maxim: 1.490.000 de euro! “Maxim nu a fost transferat până când Pustai a spus că cea mai bună soluţie este să plece. Eu nu am vrut să plece, dar a te pune contra aşa cum a făcut el cu Steaua, nu era bine nici pentru club şi nici pentru el. Este şansa lui să ajungă acolo, poate să ajungă titular. Vorba domnului primar, în Germania se vorbeşte de Pandurii, toată lumea e câştigată… Pandurii a dat pe Maxim 10 mii de euro, asta înseamnă afacere, aduci ieftin şi vinzi scump. Pe Djakpa am dat 100 de mii şi l-am dat cu un milion de euro. Când am făcut afaceri rele?”, constată Marin Condescu, care a mai precizat că în acest moment nu mai există şi alte oferte pentru vreun jucător de la Pandurii. Totodată, boss-ul clubului gorjean consideră că plecarea lui Maxim este acoperită, odată că înregimentarea unui mijlocaş de la Gloria Bistriţa: “Am adus în schimb, Predescu joacă în spatele vârfurilor. O să mai vină alţi jucători şi în probe, dar nu ştiu câţi rămân.”