Concurs dedicat Zilei Copilului la Bălești

Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești organizează a doua ediție a Proiectului Educațional Județean ”Copilăria-eterna poveste”, poziția 83 în CAEJ 2019. Participanții au oportunitatea să participe la trei  secțiuni în competiția care se va desfășura de Ziua Copilului. De asemenea, există o secțiune și pentru cadre didactice.

Pentru al doilea an consecutiv, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” derulează Proiectul Educațional ”Copilăria-eterna poveste” adresat elevilor de învățământ primar. Competiția are trei secțiuni: ”Copilărie în culoare”-creație artistico-plastică; ”Mâini dibace”-colaj; ”Lumea copilăriei”-creație literară. De asemenea, la o altă secțiune cadrele didactice își pot aduce contribuția cu eseuri, referate, comunicări științifico-metodice.

Cadrele didactice coordonatoare, Irina Mihaela Spineanu și Lorelai Popescu, ne-au declarat că materialele rezultate se vor regăsi în revista școlii. De asemenea, manifestarea are rolul de a marca Ziua Copilului, sărbătorită în fiecare școală.

Ziua Internaţională a Copilului  este în multe ţări o sărbătoare pentru copii.Vorbim de ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.

    1 Iunie  este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau … să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie” … copilăria, ne-au declarat cele două cadre didactice coordonatoare.