Centru de recuperare la Târgu Jiu

Joi, 3.12.2015, a fost inaugurat noul Centru de recuperare pentru copilul cu handicap Târgu-Jiu, cu sediul în municipiul Târgu-Jiu, strada A.I.Cuza. Investiția a fost realizată de Fundația SERA ROMÂNIA, în scopul asigurării unor servicii de specialitate de recuperare terapeutică, complexe şi pluridisciplinare, prin: logopedie, consiliere psihologică, ergoterapie, hidroterapie, asistenţă medicală pediatrică.

În programul serviciilor de recuperare va intra un număr maxim de 450 de copii, anual
În programul serviciilor de recuperare va intra un număr maxim de 450 de copii, anual
Bogdan Simion, directorul executiv al Fundației SERA România și Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, au tăiat panglica inaugurală
Bogdan Simion, directorul executiv al Fundației SERA România și Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, au tăiat panglica inaugurală

Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap Târgu Jiu a fost prevăzut ca structură funcţională fără personalitate juridică în sistemul de servicii sociale de interes judeţean gestionat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, instituţie publică aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj.
Aria de adresabilitate este complexă, beneficiarii direcți fiind copii cu handicap de orice tip (certificat de încadrare în grad de handicap), indiferent de vârstă, apartenenţă etnică şi religioasă, rasă, sex, proveniţi din familii sau instituţionalizaţi care au afecțiuni neuromotorii, tulburări din spectrul autist sau tulburări asociate. Prin serviciile de sprijin şi consiliere psihologică, obiectul de activitate al Centrului se extinde și către părinții sau aparținătorii legali, aceștia având calitatea de beneficiari indirecți.
Astfel, serviciile de recuperare vor fi asigurate de personalul de specialitate cu următoarea structură: şef centru, gradul II, coordonator personal de specialitate, medic,psiholog, logoped, asistent social, educator, kinetoterapeut, masor, asistent medical balneofizioterapie, inspector de specialitate (contabil), administrator, îngrijitor, infirmieră. Activitatea se va desfășura în cadrul unui program de 8 ore/zi.

Dotări

Noul Centru beneficiază de cabinete pentru kinetoterapie, ergoterapie/terapie ocupațională, psihologie, un cabinet medical, săli pentru hidroterapie și masaj dotate cu aparatură de ultimă generație ( plan înclinat pentru recuperare, scară pentru recuperare, minge terapeutică, rulouri de diferite dimensiuni, bancă recuperare, saltele gimnastică, plan pentru reeducarea mersului, planuri pentru reeducarea echilibrului, materiale educaționale,oglinzi, mese masaj și terapie ocupațională, cadă hidroterapie, oglindă logopedică, baterii de teste de evaluare psihologică, jucării educative).
Se estimează că în programul serviciilor de recuperare va intra un număr maxim de 450 de copii, anual.
La inaugurarea Centrului pentru recuperarea copilului cu handicap Târgu Jiu au participat Bogdan Simion, directorul executiv al Fundației SERA România, Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj , reprezentanți ai Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj precum și reprezentanți mass-media.