Casa de Cultură din Târgu Jiu intră în reabilitare

Casa de Cultură din Târgu Jiu intră în reabilitare. Lucrările vor fi executate de aceeași firmă care lucrează la bazinul de înnot acoperit din municipiu, iar primarul Marcel Romanescu a declarat, zilele trecute, că cele două investiții vor fi realizate în paralel.

Bugetul pentru modernizarea Casei de Cultură din Târgu Jiu este de peste 4 milioane de euro. Banii vor fi asigurați de Compania Națională de Investiții (CNI), iar lucrările vor începe la începutul acestei ierni, când este preconizată încheierea lucrărilor la bazinul municipal. „Pentru Casa de Cultură, proiectul este depus la Compania Națională de Investiții, au fost mici reglaje care s-au făcut pe acel proiect… Ne bucurăm că societatea care a câștigat reabilitarea Casei de Cultură, proiectare cu execuție, astăzi execută și bazinul acoperit din complexul sportiv. Pe perioada în care se poate lucra la bazinul acoperit, societatea are un număr foarte mare de angajați care sunt dislocați pe acel obiectiv, după care, în perioada de iarnă, se vor apuca de lucrările de la casa de cultură. Sunt două obiective care merg în paralel, cu aceeași societate care a câștigat cele două licitații și, la modul cum evoluează lucrările la bazinul acoperit de înnot din incinta complexului sportiv, sunt convins că și Casa de Cultură, spre sfârșitul anului, se va finaliza.”

Casa de Cultură din Târgu Jiu a fost preluată de Primăria Târgu Jiu, prin cumpărare, de la lichidatorul judiciar Consulting V Company. Ea a fost construită pe timpul comuniștilor și a aparținut sindicatelor. După ce va fi reabilitată, aceasta va primi numele Mariei Lătărețu.