Campanie de promovare a Gorjului turistic

Consiliul Județean Gorj a demarat un amplu program de promovare turistică a județului, în ultima perioadă înregistrând un real succes în rândul promoterilor de turism.

Participanții la Târgul de Turism de la Berlin au fost atrași de materialele oferite de reprezentanții județului nostru și de filmul de prezentare a Gorjului
Participanții la Târgul de Turism de la Berlin au fost atrași de materialele oferite de reprezentanții județului nostru și de filmul de prezentare a Gorjului

În parteneriat cu Mitropolia Olteniei și Inspectoratul Școlar Județean , Consiliul Județean Gorj a organizat, joi, 19 februarie 2015, manifestările culturale dedicate împlinirii a 139 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. Vernisajul expoziției de pictură ”Artă sacră” a elevilor de la Liceul Teologic Târgu Jiu, expoziția ”Istoria Coloanei fără sfârșit” cu fotografii din arhiva Georgescu – Gorjan, minirecitalul susținut de cvartetul de coarde al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, lansarea de carte – ”Str. Calea Eroilor” de Vasile Vasiescu, sesiunea de comunicări ”Constantin Brâncuși în memoria contemporană” și, nu în ultimul rând, prezentarea filmului de promovare turistică a județului Gorj, au constituit evenimentul dedicat marelui artist gorjean, sub genericul ”Acasă la Brâncuși”.

Succes la Berlin

Meleagurile gorjenești, dar și comorile culturale aflate aici au fost promovate la Târgul Internațional de Turism de la Berlin. La acest eveniment, România a fost prezentă cu 55 de expozanți, printre aceștia aflându-se și o echipă formată din autoritățile județene, dar și primari ai unor localități din Gorj. Filmul de promovare al meleagurilor noastre a rulat pe tot parcursul târgului de turism, iar străinii s-au arătat entuziasmați și interesați de imaginile spectaculoase vizionate. Județul Gorj a fost reprezentat de Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean, Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj și primarii comunelor Runcu, Schela, Berlești, Stoina, Căpreni, Bălănești, Lelești și Bustuchin.

Participare la Târgului de Turism al României

La cea de-a 33-a ediție a Târgului de Turism al României, ce a avut loc în perioada 12-15 martie 2015, Județul Gorj a fost reprezentat de către Consiliul Județean Gorj prin instituțiile subordonate Școala Populară de Artă și Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, ca participant.
Deschiderea manifestării expoziționale s-a bucurat de prezența Primului-ministru al României, Victor Ponta, Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, dar și a mai multor oficiali din domeniu.
Încă din prima zi a târgului, Consiliul Județean Gorj a pus în valoare tradițiile și obiceiurile gorjenești, prin mai multe momente artistice realizate de Anasamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” precum și prin demonstrațiile de olărit și cioplit în lemn ale meșterilor populari din cadrul Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu.
Pe toată durata evenimentului , sub egida ” Vino acasă la Brâncuși” au fost distribuite materiale de promovare a județului Gorj ca ”destinație cultural-turistică unicat”, clasificare dobândită în urma câștigării premiului ”Mărul de Aur”.

Premiu pentru „Vino acasă la Brâncuși!”

„Vino acasă la Brâncuși!”, programul de promovare turistică al Consiliului Judetean Gorj, a fost premiat la Gala Turismului FashionTv Tourism Awards, la București. Gorjul a fost prezent și premiat, totodată, pentru a doua oară, cu un astfel de premiu, intrând astfel, încă o dată, în atenția promoterilor turismului românesc.