Cadrele didactice solicită mărirea de salariu promisă pentru 1 iulie 2017

Biroul Operativ al Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj a luat act de declarațiile doamnei Ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu de joi, 6.04.2017 și duminică, 09.04.2017, prin care se promite o majorarea a salariilor pentru sectorul educație cu 50%, începând cu 1 ianuarie 2018. În aceeași ordine de idei, în cadrul unei emisiuni televizate, domnia sa a precizat că “Programul de Guvernare al Partidului Social Democrat, votat de milioane de români va fi respectat în totalitate”.

Dorim să reamintim doamnei Ministru că în documentul amintit la capitolul “Politici în domeniul educației”, pagina 62, subpunctul 4, “Profesori motivați și bine pregătiți” se precizează că “Asigurarea unui sistem de salarizare și motivare financiară corespunzător rolului pe care cadrul didactic îl îndeplinește în societate, ca principal motor al creșterii calității actului educațional: creșterea salariilor personalului didactic cu 20% de la 1 iulie 2017 și cu 30% de la 1 ianuarie 2018”.

Prin urmare, constatăm o neconcordanță între declarațiile respective și conținutul Programului de Guvernare, care de altfel a fost publicat și în Monitorul Oficial al României.

Solicităm conducerii Partidului Social Democrat, Guvernului Grindeanu și nu în ultimul rând doamnei Ministru Lia Olguța Vasilescu să-și respecte promisiunile electorale “în totalitate” și să acorde începând cu 1 iulie 2017 majorarea promisă de 20%. Consecvența cu promisiunile amintite reprezintă în opinia noastră garanția acordării și majorării de 30% începând cu 1 ianuarie 2018.

Președinte,

Liderul USLI Gorj, Constantin Huică, face un apel pentru respectarea legii
Liderul USLI Gorj, Constantin Huică, face un apel pentru respectarea promisiunilor electorale

prof. Constantin Huică