Bilanţurile „pozitive” ale lui Cârţu

Cu câteva etape înainte de finalul acestui sezon al Ligii I, antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, nu se fereşte să facă un scurt bilanţ al mandatului său la Tg-Jiu. După ce a analizat bine evoluţia din retur grupării gorjene, ,,Sorinaccio” crede că dacă nu ar fi fost scandalul ,,greviştilor”, Pandurii ar fi ajuns acum între primele 8 echipe din campionat.

Antrenorul Pandurilor preferă să se gândească încă de pe acum la lotul său pentru a avea o vară mai liniştită
Antrenorul Pandurilor preferă să se gândească încă de pe acum la lotul său pentru a avea o vară mai liniştită

Cu 4 etape înainte de a se trage cortina peste Liga I, ,,Sorinaccio” face deja primele bilanţuri de când a preluat echipa gorjeană. După ce a rulat întregul lot de jucători de care dispune, ba mai mult, a şi pierdut pe drum vreo câţiva, Sorin Cârţu împarte scurtul său mandat în două perioade: una fastă, a rezultatelor pozitive şi o alta mai puţin reuşită, a primelor 5 etape din retur, ,,dominată de regii şi scenarii”.
,,Eu pot să zic că am rulat tot lotul până acum. Au fost momente când au fost şi jucători accidentaţi pentru că în timpul unui campionat se petrec multe lucruri. Ceea ce gândisem eu, mai ales pentru returul ăsta, gândisem în alt mod, dar din păcate şi s-au întâmplat şi lucruri pe care le ştiţi foarte bine. Ca urmare nu s-a putut opri desfăşurarea unor evenimente şi au venit imediat repercusiunile. Iar în urma unor decizii pe care a trebuit să le iau, am pierdut cel puţin numeric, anumiţi jucători ce puteau să mai joace la Pandurii. Cert este că, în mare, un anumit nucleu de jucători au dus greul acestui retur de campionat şi au avut puterea să revină, să recupereze din punctele şi timpul pierdut în primele 5 etape din retur dominate de regii şi scenarii. Dacă nu ar fi fost acele gânduri negre din primele 5 etape, eu sunt convins că situaţia din clasament ar fi fost alta pentru Pandurii. Am fi fost poate, mai sus de locul 10 sau chiar de locul 8. Dar nu a fost vina mea şi poate nici a unora dintre jucători”, afirmă Sorin Cârţu.

,,Strategii” de viitor
În cea ce priveşte ultimele 4 etape care mai sunt de desfăşurat din acest sezon al Ligii I, antrenorul Pandurilor mărturiseşte că a făcut şi o ,,strategie” legată de echipă. Împreună cu preşedintele clubului gorjean, Marin Condescu, ,,Sorinaccio” a luat hotărârea de a le oferi posibilitatea anumitor jucători ,,să joace pentru a ne crea o imagine vis-a-vis de viitorul lor la Pandurii”.
,,Eu am gândit o strategie cu preşedintele Condescu după partida cu Craiova. Am hotărât să odihnim anumiţi jucători care au jucat mai mult pentru partida cu Vaslui, dar şi să le oferim altor jucători şansa să joace pentru a ne crea o imagine vis-a-vis de viitorul lor la Pandurii. La Vaslui le-am oferit şansa asta, cu Iaşi la fel şi poate că o să mai vină şi alte şanse la meciurile care urmează. Îi aştept cu evoluţiile în aşa fel încât să putem să tragem linie la vară şi să ştim pe cine ne vom baza pentru campionatul 2009-2010”, dezvăluie tehnicianul Pandurilor.

„De 8 luni împreună”
Pentru a nu se mai ,,arde” la echipă cum s-a întâmplat în acest retur de campionat, Sorin Cârţu precizează că odată cu finalul acestui sezon va încerca să afle cât mai multe despre intenţiile ,,de viitor” ale jucătorilor săi.  ,,Voi avea o discuţie la sfârşitul returului cu fiecare jucător şi îi voi întreba ce-şi doresc pentru viitor, ca să ştim cu stau lucrurile. Acum ne cunoaştem foarte bine şi nu vreau să se mai întâmple cea ce s-a întâmplat. Suntem de 8 lunhorai de zile împreună, eu au văzut defectele şi calităţilor lor, iar ei au văzut defectele şi calităţile mele aşa că vom discuta cu cărţile pe faţă”, precizează ,,Sorinaccio”.

,,Mulţumirile” lui Sorinaccio

Cu câteva etape înainte de finalul acestui campionat, ,,Sorinaccio” mărturiseşte că şi-a format o părere despre cum va trebui să arate echipa sa din vară. Deşi nu vrea să nominalizeze nici un jucător care s-a remarcat în acest sezon, tehnicianul Sorin Cârţu spune că ,,mulţumiţii” vor fi aceia care se vor regăsi în lotul pe care va conta şi la anul. Totuşi, antrenorul Pandurilor recunoaşte că unii dintre jucătorii săi vor mai avea câteva etape la dispoziţie pentru a prinde în continuarea un loc la formaţia olteană: ,,În mare pot să spun că m-am hotărât pe cine mă voi baza din vară. Mai sunt câteva etape şi atunci o să tragem linie, după ce anumiţi jucători o să mai aibă prilejul să demonstreze că au valoarea şi determinarea să joace la Pandurii. Nu ştiu dacă aş putea să nominalizez vreun jucător care s-a remarcat în acest retur de campionat. Cei care m-au mulţumit în teren nu cred că le trebuie laudele din partea mea, ei îşi vor primi răsplata prin faptul că vor continua la această echipă. Consider că asta poate să fie cel mai bun mijloc de apreciere pentru un jucător care a avut o evoluţie constantă la Pandurii şi în primul rând a fost profesionist.”