Godineşti: Bani pentru gunoi

Comuna Godineşti e pe ultima sută de metri la capitolul aliniere la normele europene pentru gestionarea deşeurilor. După aprobarea unei finanţări pe programul PHARE 2006, prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Sud- Vest Oltenia, de curând s-a semnat contractul între primărie şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei şi urmează licitaţia.

Locuitorii din Godineşti se aliniază la Uniune, trimiţând gunoiul la groapa ecologică.
Locuitorii din Godineşti se aliniază la Uniune, trimiţând gunoiul la groapa ecologică.

Proiectul propriu- zis presupune dezvoltarea unui sistem de colectare şi transport a deşeurilor în comuna Godineşti, în vederea conectării localităţii la „Sistemul integrat de management al deşeurilor în judeţul Gorj”. El valorează peste 200.000 euro, din care contribuţia Consiliului Local Godineşti va fi de 22.500 euro. Din aceşti bani vor fi achiziţionate un autocompactor, europubele de 80, 240 şi 1.100 l şi vor fi construite mai multe platforme betonate, pentru colectare selectivă, în toate satele. În prezent, se lucrează la caietul de sarcini pentru scoaterea la licitaţie a achiziţiilor şi lucrărilor.

Obiectivele programului
Obiectivele Programului PHARE 2006 la sectorul „gestionarea deşeurilor” sunt: dezvoltarea şi implementarea la nivel local a proiectelor de gestionare a deşeurilor, prin care va fi posibilă furnizarea facilităţilor de gestionare a deşeurilor în vederea reabilitării şi protecţiei mediului înconjurător; reducerea impactului asupra mediului înconjurător a depozitelor de deşeuri; introducerea colectării şi transportului deşeurilor în zonele în care nu a existat până în momentul de faţă sistem de salubrizare; îmbunătăţirea metodelor simple şi eficiente de tratare a deşeurilor într-un raport optim cost- beneficiu.