Austriecii, invitați „acasă la Brâncuși”

Loading

acasa-la-brancusiLa invitația Ambasadei României în Austria și la inițiativa Asociației ”Mihai Eminescu” din Viena împreună cu mai multe organizații ale comunității românești din Austria, Consiliul Județean Gorj a realizat evenimentul de promovare turistică și culturală ”Vino acasă la Brâncuși!”, ce a avut loc într-o renumită sală de spectacole din Viena, în data de 25 octombrie 2014.
În programul manifestării cultural-artistice ”Vino acasă la Brâncuși!” de la Viena au fost cuprinse o serie de evenimente de promovare a tradițiilor gorjenești precum și a potențialului turistic al județului Gorj, focusate în jurul unui spectacol al Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”.
Spectacolul a fost precedat de vernisarea a trei expoziții cu produse artizanale (ceramică tradițională a artistului plastic Daciana Ungureanu, țesături tradiționale- instructor Filomela Tiștere, ii și costume populare gorjenești – instructor Florin Tantan) precum și a unei expoziții de fotografie ”Istoria Coloanei fără sfârșit”.
Inițiatorii manifestării au dorit ca aceasta să fie dedicată Zilei Naționale a Austriei, ce va fi celebrată în data de 26 octombrie, în semn de respect și prietenie față de poporul austriac.
La eveniment au participat Ambasadorul României în Austria, Silvia Davidoiu, Ministrul românilor de pretutindeni, Bogdan Stanoevici și mai multe personalități de origine română, recunoscute pe plan internațional în diferite domenii de activitate.