Apă pentru țiclenari

Locuitorii orașului Țicleni încep să se bucure de calitatea de orășeni, din ce în ce mai mult. Apa, care până nu demult, se dădea la program, trei ore dimineața și trei ore seara, acum e distribuită pe tot parcursul zilei, la 70% din populație, iar edilii locali spuncă că, foarte curând, întreaga localitate va avea apă la rețea.

Condițiile de viață ale țiclenarilor se îmbunătățesc, cu sprijin privat
Condițiile de viață ale țiclenarilor se îmbunătățesc, cu sprijin privat

Deși nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește bugetul de investiții, care se planifică de pe un an pe altul, Primăria Țicleni a reușit să atragă sponsorizări de la unitățile economice care funcționează pe teriotirul orașului. Primarul Constantin Radu, care a fost viceprimar în mandatul trecut, spune că secretul constă în deschiderea instituției către locuitori, dar și către privați, care au primit foarte bine schimbarea: „Am schimbat sistemul de lucru, care înainte era foarte groi. Acum, oricine vine în primărie să rezolve o problemă nu mai e plimbat, nu mai e refuzat. Asta au observat și firmele care au activitate pe teritoriul Țicleniului și au răspuns cu aceeași măsură. Întrucât vor să se implice cu acțiuni care să vină în sprijinul comunității, colaborarea între instituția noastră și dumnealor a devenit foarte strânsă. Astfel, am obținut, de la PETROM OMV, prin sponsorizare, regulatorul de presiune pentru rețeaua de apă. De asemenea, am obținut, prin sponsorizare, 250 de milioane RON pentru un colector nou, de la PETROFAC, ce va fi montat de aceeași firmă pentru punctele Lacuri Tunși- Parcul mare.”

Primarul Țicleniului, Constantin Radu, a reușit să realizeze o colaborare benefică între administrația publică locală și marile companii ce au acitivitate în zonă
Primarul Țicleniului, Constantin Radu, a reușit să realizeze o colaborare benefică între administrația publică locală și marile companii ce au acitivitate în zonă

În urma acestor lucrări, care nu au grevat bugetul localității, autoritățile locale dau asigurări că toți locuitorii Țicleniului vor avea apă la rețea, pe tot parcursul zilei.
Și Zilele Orașului, care vor avea loc în curând, vor fi mai frumoase, de acum înainte, spun edilii din Țicleni. Dacă până acum se foloseau doar bani din bugetul local, începând din acest an sunt atrase și sponsorizări, numai de la PETROFAC obținându-se, de exemplu, o sponsorizare de 5000 de euro.