Apă non stop în Ţicleni

Oamenii din Ţicleni nu vor mai avea probleme cu apa, care s-a distribuit, ani la rând, cu program de câteva ore pe zi. Acest lucru va fi posibil pentru că reţeaua de apă a oraşului a fost transmisă din patrimoniul OMV în cel al SC APAREGIO SA, care are distribuţia apei drept principal obiect de activitate.

ticleniLuni, 6 aprilie 2009, o delegaţie din Gorj s-a întâlnit la sediul PETROM din Ploieşti cu reprezentanţii conducerii societăţii PETROM, membru al OMV Group pentru semnarea contractului între Petrom şi Aparegio.
La întâlnire au mai participat Bernanrd Conciacig, Director Asset 2, Peter Zeilinger, Director Domestic Assets, Cristian Ion Todea, Field Cluster, Manager Ţicleni, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Ilie Ungureanu, primarul oraşului Ţicleni şi Ion Popescu, director general al Aparegio.
Furnizarea apei către populaţia oraşului Ţicleni se făcea, până la semnarea contractului, de către PETROM, din sursa de apă Socu. Fiind vorba de o activitate secundară a companiei, apa era distribuită conform unui program, doar câteva ore zilnic, ceea ce crea numeroase nemulţumiri în rândul cetăţenilor.
Conducerea PETROM – OMV a dat dovadă de înţelegere faţă de această problemă socială a zonei, astfel încât sursa de apă a fost trecută în proprietatea Aparegio, operatorul unic judeţean de furnizare a apei potabile. După cum a declarat primarul oraşului Ţicleni, Ion Ilie Ungureanu, cetăţenii vor încheia contracte de furnizare apă cu Aparegio, distribuţia şi plata făcându-se conform clauzelor respectivului contract.