Alexandru Păcurar: „Este o mare şansă pentru Pandurii acum, în acest campionat”

Fostul „tunar” al Pandurilor, Alexandru Păcurar, speră ca într-o bună zi să se întoarcă la Tg-Jiu.
Fostul „tunar” al Pandurilor, Alexandru Păcurar, speră ca într-o bună zi să se întoarcă la Tg-Jiu.

Fostul pandur Alexandru Păcurar anticipează o adevărată performanţă a Pandurilor la capătul acestui sezon. Deşi este momentan departe de Liga I, mijlocaşul care a evoluat pentru echipa din Tg-Jiu nu mai puţin de 4 sezoane este la curent cu evoluţia Pandurilor din acest campionat.
Reporter: Te mai leagă acum ceva de Tg-Jiu, de Pandurii?
Alexandru Păcurar:
Bineînţeles că da. E vorba de multe amintiri plăcute, doar am evoluat acolo timp de patru ani de zile. Sigur va rămâne o perioadă importantă din viaţa mea.
Rep. : Probabil că rezultatele Pandurilor din ultima vreme au surprins multă lume…
A. P. :
Despre faptul că sunt o surpriză, în ultimul timp Pandurii a avut evoluţii din ce în ce mai bune, aşa că din punctul meu de vedere nici chiar loc doi în Liga I nu reprezintă o surpriză. Să vedem acum însă, dacă o să reuşească să menţină ritmul, pentru că poate surpriză au fost, trebuie să vină confirmarea… Ştiţi că abia s-a trecut de jumătatea campionatului.
Rep. : Cu ce crezi totuşi că a surprins fosta ta echipă în acest sezon?
A. P. :
Păi au mai multe părţi bune. Mie personal îmi place mult jocul lor de pase. Îmi plac echipele tehnice, care au o posesie bună, iar Pandurii cred că în actualul sezon se află între primele trei echipe la acest capitol. Cred că de aceea au venit şi rezultatele..
Rep. : Cât de schimbată găseşti echipa din Tg-Jiu în acest moment faţă de ceea ce se întâmpla pe vremea ta?
A. P. :
Era şi normal să se schimbe lucrurile pentru că eu am plecat de ceva timp de acolo. Iar deosebirile ar fi mai multe. Probabil e şi o diferenţă mare de valoare a lotului, probabil şi bugetul e ceva schimbat, sunt poate acum şi alte obiective. Deoarece pe vremea mea eram abia la început de drum, eram mulţi jucători noi, cerinţele altele. Se ştie că e nevoie de timp să formezi o echipă puternică, iar jucătorii actuali joacă de ceva timp împreună, iar asta contează mult. Omogenitatea este un aspect indispensabil pentru vizarea performanţei în fotbal.
Rep. : Ţi-ar fi plăcut să faci parte din actuala echipă a Pandurilor?
A. P. :
Sigur că da. Mai ales din prisma jocului pe care îl practică acum Pandurii. Cred că m-aş mula foarte bine pe stitlul lor.
Rep. : Crezi că ai avea loc în 11-ele de bază?
A. P. :
Sincer nu ştiu dacă aş avea şi loc sigur de titular acum, poate asta ar şti mai bine antrenorul de acolo…
Rep. : Poate Pandurii să prindă un loc de Cupe Europene la finalul sezonului?
A. P. :
Într-adevăr este o mare şansă acum, în acest campionat. Dar mai e mult până la final. În orice caz, sunt sigur că dacă vor reuşi să joace la acelaşi nivel, vor prinde o Cupă Europeană. Depinde doar de ei. Şi dacă chiar se vrea cu adevărat să se ajungă acolo.
Rep. : Din câte am înţeles, ai spus adio Ligii I, cel puţin pentru o perioadă. Te-ar tenta să revi la Tg-Jiu?
A. P. :
Deocamdată sunt de 6 luni în Bulgaria, la TSKA Sofia şi mă simt bine aici. Dar ştiţi foarte bine cum e, niciodată să nu spui niciodată. Dacă însă, cineva de la Pandurii ar mai avea la un momentdat nevoie de serviciile mele, nu ştiu dacă aş zice nu. Eu cât am fost acolo, chiar m-am simţit bine.
Rep. : Te-ai gândit şi la o posibilă muncă de antrenorat?
A. P. :
Sincer, da, chiar mi-a trecut prin gând, dar mai am încă un an şi jumătate de contract ca jucător cu TSKA Sofia şi abia după acea voi vedea ce şi cum. Bineînţeles dacă nu voi mai putea juca, dacă voi fi sănătos.
Rep. : Ce le transmiţi Pandurilor?
A. P. :
Să o ţină tot aşa, pentru că ceea ce fac, deocamdată o fac foarte bine. Le urez multă baftă pentru următoarele confruntări. Iar fanilor să fie aproape în continuare de Pandurii pentru că acum au într-adevăr o echipă valoroasă.
A consemnat Alin Peptan