Alexandru Maxim: „Chiar aştept să vină pauză de iarnă mai repede”

Devenit momentan, cel mai vânat jucător al Pandurilor, mijlocaşul ofensiv Alexandru Maxim încearcă să facă o scurtă analiză a primei părţi de campionat. Destul de “încercat” de-alungul acestui sezon, concluzia lui Maxim este una clară: abia aşteaptă vancanţa de iarnă pentru a-şi reîncărca bateriile.

În scurta “şedere” la Pandurii, Alexandru Maxim a devenit cel mai apreciat jucător  al grupării de fotbal gorjene din ultima vreme.
În scurta “şedere” la Pandurii, Alexandru Maxim a devenit cel mai apreciat jucător al grupării de fotbal gorjene din ultima vreme.

Reporter: Aţi fost atâta timp la “înălţime” în clasamentul Ligii I, dar în cele din urmă aţi coborât mai cu picioarele pe pământ… Vă mulţumeşte totuşi, podiumul, la finalul turului?
Alexandru Maxim:
E bun şi locul acupat acum. Am avut o primă parte de campionat destul de bun, păcat de aceaste ultime etape pentru că ne doream foarte mult să ne menţinem chiar şi pe locul doi. Una peste alta însă, consider că am făcut un tur de campionat foarte bun. Iar 2012 încă nu s-a terminat, mai avem 2 etape şi va fi important să rămânem concentraţi. Şi să încercăm să câştigăm maximum din aceste meciuri. Numai aşa am putea atinge şi menţine pe podium. Obiectivul nostru este să tratăm cum se cuvine şi să încercăm să câştigăm fiecare meci în parte, nu va depinde numai de noi să urcăm din nou pe locul secund sau să rămânem pe podium. Dacă vom reuşi să câştigăm fiecare meci în parte şi dacă vom juca bine, iar evoluţile vor fi materializate prin puncte, eu zic că sigur vom rămâne acolo, sus. Pentru a termina anul liniştiţi, unde ne dorim cu toţii şi unde cred că merităm la modul cum s-a desfăşurat acest tur.
Rep. : În multe din partidele soldate cu rezultate negative aţi avut probleme pe începuturile de meci, dar şi pe debut de repriză secundă. Care crezi că ar fi explicaţia?
A. M. :
Chiar dacă am avut unele sincope în unele meciuri şi am şi pierdut la scor în deplasare, se pare că stilul nostru de joc ne arată că ori câştigăm uşor, ori pierdem la diferenţă mare. Din păcate… Nu cred că e vreo problemă cu reprizele, cu începuturile de meci, pentru că acasă am reuşit să câştigăm şi după ce am fost conduşi. S-a întâmplat însă, ca şi la Ploieşti, să ieşim în teren puţin cam relaxaţi, adversarul ne-a surprins, au fost acele 7-8 minute în care pur şi simplu nu ştiam ce se întâmplă cu noi. Adică lor le-a intrat tot, iar nouă nimic. Oricum, şi la meciul cu Astra, la 4-1 e greu să mai faci ceva, mai ales din punct de vedere mental. E foarte greu în momentele acelea să mai fi la fel de concentrat.
Rep. : După ultimele partide din campionat, atât tu, cât şi colegii tăi, aţi fost “urecheaţi” de către antrenorul Petre Grigoraş şi o parte a conducerii Pandurilor. Se amintea faptul că jucaţi cam “pe vârfuri” în ultima vreme…
A. M. :
Nu vreau să comentez afirmaţiile conducerii şi ale antrenorului. Dânşii probabil că ştiu mai bine ce văd şi ce au de spus… Deci nu sunt eu în masură să comentez ce spune domnul Grigoraş sau domnul Pârvulescu. Eu unul sunt cu picioarele pe pământ. Bine, criticile antrenorului nu am cum să nu le accept. Mai ales că domnul Grigoraş este persoana care m-a ajutat foarte mult în carieră de când am revenit în România, îi datorez foarte mult. Dacă nu era dânsul şi nu-mi dădea încredere, probabil că nu ajungeam la acest nivel. Aşa că, au fost momente când m-a lăudat, iar acum mă şi critică. Însă, sunt convins că o face la modul pozitiv, pentru că îşi doreşte să mă ajute. Deci eu la rândul meu trebuie să accept şi criticile şi laudele în acelaşi timp.
Rep. : De continuitatea unor rezultate bune pentru Pandurii, va depinde direct şi viitoarele convocări la prima reprezentativă ale jucătorilor aflaţi în atenţia lui Victor Piţurcă. Cât de mult vă interesează acest aspect?
A. M. :
Normal că suntem direct interesaţi toţi şi de capitolul naţională. Datorită evoluţiilor noastre de la Pandurii am reuşit să mergem şi la echipa naţională. Atât eu, cât şi ceilalţi colegi ai mei suntem convinşi că dacă nu ne vom pregăti la fel de bine şi dacă nu vom juca la fel de bine, nu vom mai fi convocaţi. Deci totul depinde de noi. Dacă vom reuşi să obţinem rezultate pozitive şi dacă vom practica un joc frumos, sunt convins că vom primi acele convocări.
Rep. : Cât de mult aştepţi vacanţa?
A. M. :
Sincer, chiar aştept să vină pauză de iarnă mai repede. A fost un an greu, cu multe meciuri, iar eu personal nu prea am avut zile libere. Însă mă bucur că am reuşit să ajung la acest nivel, că am reuşit să prind cât mai multe meciuri, că am reuşit să ajung şi la echipa naţională. Dar acum, îmi doresc să vină şi o vacanţă binemeritată, să mă deconectez puţin. Şi eu şi ceilalţi colegi abia aşteptăm vacanţa. Personal, aş vrea să nu se mai joace etapa a treia, cu Ceahlăul, dar până atunci va trebui să rămânem conectaţi la jocurile pe care le mai avem de disputat. Iar acasă la Piatra Neamţ voi ajungă sigur. Înainte sau după meci…
Rep. : Multă lume aşteaptă ceva întăriri din iarnă, pentru Pandurii. Tu cum vezi lucrurile?
A. M. :
Nu ştiu cine va veni la iarnă. Ne dorim totuşi să vină jucători de valoare, jucători noi, care să ne ajute, chiar avem nevoie de acest lucru. Eu unul sunt convins că cei din conducere vor face tot posibilul să ne „întărească”.