Alexandre Cardoso nu mai vrea la Universitatea Craiova

Transferul brazilianului Alexandre Cardoso la Universitatea Craiova se izbeşte acum de o neaşteptată piedică. Chiar dacă „superiorii” săi i-au aranjat deja legitimarea în Bănie, fundaşul Pandurilor pare să nu agreeze deloc ideea plecării la „Ştiinţa”, ci mai curând la Steaua, acolo unde ar mai avea alături trei foşti colegi de echipă, Stanca, Martinovic şi Păcurar.

Brazilianul Cardoso nu vrea să joace la Craiova pentru că se teme de starea de incertitudine de la „juveţi”

Sosit abia ieri la Tg-Jiu din vacanţă, fundaşul Pandurilor, Alexandre Cardoso, nu s-a declarat prea încântat de un eventual transfer sau împrumut al său la Universitatea Craiova, mai ales după ce i-au ajuns la urechi foarte recentele „mutări” ale lui Stanca, Matinovoc şi Păcurar, la Steaua. Jucătorul cariocas spune că încă nu poate să discute despre o legitimare la Ştiinţa până nu va fi informat despre detaliile înţelegerii cu echipa din Bănie, dar în acelaşi timp recunoaşte faptul că şi-ar dori să ia „drumul” către o formaţie din Bucureşti, cea mai nimerită „variantă” fiind Steaua. „Am aflat din presă că Pandurii vrea să mă dea la Craiova, dar nu aş vrea să merg acolo. O să mă mai vorbesc  cu preşedintele Marin Condescu şi cu cei de la Craiova. Încă nu am discutat cu nimeni despre plecarea mea la Craiova. Am aflat că mai mulţi colegi ai mei au ajuns deja la Steaua, mi-aş fi dorit să merg şi eu la Steaua sau măcar la o altă echipă din Bucureşti”, a declarat Cardoso.

Condescu : Trebuie să-l conving să meargă…
Luat puţin pe nepregătite de „preferinţele” lui Cardoso, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii, Marin Condescu, a recunsocut să face eforturi intense pentru a-i aranja „şederea” brazilianului pentru cel puţin un an la altă echipă de Liga I. „Sunt echipe interesate de Cardoso. Trebuie să-l conving pe el să meargă. El discută cu Craiova, nu a spus că nu vrea să joace la Craiova. Cardoso nu vrea să plece de la Pandurii. Trebuie să-l conving că e bine pentru el şi pentru club să joace un an în Liga I”, a precizat Condescu.

Nu ştiu dacă voi merge la Universitatea Craiova. Un eventual transfer al meu nu îmi va garanta că voi juca titular, iar starea de incertitudine de la Craiova mă nelinişteşte de ceve vreme. Acolo s-au schimbat şi mulţi antrenori, deci nu prea ar fi în interesul meu. Normal că mi-ar conveni să joc tot în Liga I, dar nu e deloc exclusă posibilitatea să joc în continuare la Pandurii. Aş fi chiar bucuros să o fac, să ajut echipa să promoveze pentru că tot noi, jucătorii, am retrogradat-o.
Alexandre Cardoso

Continua „mişcările de trupe” de la Pandurii
După ce Pandurii s-au despărţit déjà de patru jucători de bază, iar cel de al cincelea, Alexandre Cardoso, are toate şansele să plece şi el la altă echipă, principalii responsabili ai grupării de fotbal gorjene caută acum să întărească echipa. Prima variantă ar fi aceea a aducerii de « întăriri » chiar de la Steaua, o înţelegere  de genul « mai puţini bani şi mai mulţi jucători » fiind pe placul  oficialilor din Ghencea după înregimentările « pandurilor » Stanca, Păcurar şi Martinovic. În această « schemă » ar intra nu mai puţin de 4 jucători stelişti, însă « discuţiile » sunt în plină desfăşurare : „Antrenorul Marius Baciu a discutat cu jucătorii pe care Steaua îi poate oferi, Vâtcă, Onicaş, Tudose şi Ninu. Tudose şi Onicaş vor să vină la Pandurii, să vedem ce facem cu Vâtcă şi Ninu.”, a dezvăluit Marin Condescu. Cea de a doua „variantă” ar fi aceea a aducerii de jucători la Pandurii, cu predilecţie tineri, de la alte echipe din eşaloanele inferioare. Şi din câte se pare, aici, lucrurile „se mişcă” mult mai repede: ,,L-am luat pe Râmniceanu şi cinci juniori de la Ardealul Cluj. Pe 24 iunie o să organizăm la Târgu Jiu un joc între Ardealul Cluj şi Pandurii II şi o să-I vedeţi la lucru pe toţi cinci. Facem echipă sub 24 de ani pentru Liga a II-a”, a mai spus preşedintele Consiliului de Administraţie al Pandurilor, Marin Condescu. Mijlocaşul ofensiv Tiago Tremonti este şi el pe lista jucătorilor care nu vor mai face parte din lotul Pandurilor în viitoarea ediţie de campionat. Fotbalistul cariocas nu va fi însă la fel de norocos ca şi conaţionalul său, Alexandre Cardoso, mijlocaşul fiind deja anunţat de conducerea Pandurilor să-şi caute altă echipă la care să evolueze, sub formă de împrumut. Din câte se pare, decizia vine direct de la noul antrenor Marius Baciu, care şi-a anunţat intenţia de a nu se baza pe serviciile lui Tremonti, mai ales după sezonul extrem de slab pe care brazilianul l-a petrecut alături de Pandurii. În plus, un alt „impediment” în calea rămânerii lui Tremonti la Pandurii ar fi aceea că mijlocaşul este jucător extracomunitar. Cel mai probabil, jucătorul cariocas va opta pentru varianta unui împrumut la o echipă din Brazilia. În vreme ce brazilianul Tiago Tremonti va absenta astfel de la reunirea echipei, spaniolul Ibon Perez Arrieta va fi prezent la Târgu Jiu pe data de 28 iunie şi are toate şansele să facă parte din lotul lui Marius Baciu până ce acesta din urmă se va hotărî asupra viitorului fotbalistului iberic.