Adi Rusu: „Acum văd altfel situația, înainte credeam că dau jos ghipsul și gata!”

Una dintre pierderile importante ale Pandurilor din această iarnă este Adrian Rusu, jucătorul cu cele mai bune statistici în liga I pe postul de fundaș dreapta.

Adi Rusu pare să se fi împăcat cu gândul că va pierde cel puţin din jumătatea returului de campionat.
Adi Rusu pare să se fi împăcat cu gândul că va pierde cel puţin din jumătatea returului de campionat.

Accidentat în amicalul cu MSV Duisburg, Adrian Rusu este în perioada de recuperare după entorsa de genunchi cu întindere de ligamente suferită. Înzestrat cu multă ambiție, calitate care îl ajută și pe teren, Adi Rusu speră să treacă și peste acest moment dificil din cariera sa. „Recuperarea merge bine, dar încet… Nu e chiar așa de bine, mai e mult de tras. Acum e vorba de recuperare și de ambiție. Am stat trei săptămâni cu piciorul în ghips, iar masa musculară a avut de suferit”, a declarat Adi Rusu.

Mai mult decât se aștepta
Problema medicală a lui Rusu este cea mai gravă pe care a suferit-o în cariera sa, fundașul Pandurilor declarând că abia acum înțelege cu adevărat situația jucătorilor care suferă astfel de accidentări: „Sincer, nu știu când voi reveni. N-am mai avut așa accidentări, cu ghips și toate cele… Acum văd altfel situația. Credeam că dau ghipsul jos și gata! Pompiliu Popescu și doctorul au încercat să mă pregătească pentru această perioadă. Fac kinetoterapie, am reușit acum să îndoi piciorul la 90 de grade. Fac progrese, acestea sunt vizibile, dar recuperarea merge ușor. Mi s-a spus că nu este bine să forțez pentru a nu ajunge la ceva mai grav”, a mai declarat Adi Rusu.

„Luptăm și mergem înainte!”
Returul este văzut de Adi Rusu ca fiind mult mai dificil decât prima parte a campionatului. „Am pierdut câteva piese importante din echipă din prima parte a campionatului. Din păcate nu s-a reușit legitimarea lituanianului. Mi s-a părut un jucător interesant, care ne-ar fi putut ajuta. Dar asta este… Oricum, cei care am rămas, ne vom face datoria în continuare. Atât eu cât și ceilalți colegi ai mei, sunt sigur, vom da 100% pe teren. Luptăm și mergem înainte! Va fi greu în retur pentru că e o perioadă în care se adună problemele, e vorba de cartonașele care vor aduce, inevitabil, și suspendări, dar și de accidentări”, a mai declarat Adrian Rusu.