A mai rămas doar… speranţa la Energia!

Loading

În ultimul meci de pe teren propriu din sezonul regulat, baschetbaliştii de la Energia au obţinut o nouă victorie. Succesul în extremis consemnat duminică, în penultima etapă a returului Diviziei A, în faţa formaţiei CSM Oradea nu a însemnat însă şi cu accederea în ultima fază a competiţiei, Evans and Co având doar şanse teoretice pentru calificarea în Play-Off.

Deşi au puţine şanse de a mai prinde faza Play-Off, baschetbaliştii de la Energia rămân cu un palmares de invidiat pe teren propriu. Mai puţin însă, în deplasare...

Presupusul derby al candidatelor pentru un loc în Play-Off dintre Energia Rovinari şi CSM Oradea s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor fanilor gorjeni, cel puţin din prisma desfăşurării ostilităţilor din teren, ca şi al scorului. La capătul unui meci pe muchie de cuţit, formaţia antrenată de Theo Evans a câştigat destul de greu, cu 81-78, şi după 5 minute de prelungiri. Chiar dacă Energia a revenit din nou puternic în sfertul III, reuşind să preia iniţiativa, o mare parte din contribuţia pentru acest succes a aparţinut în proporţie de peste 50% publicului gorjean, care a „tras” pur şi simplu echipa locală în toate momentele de joc. La finalul partidei, în semn de apreciere, baschetbaliştii de la Energia au afişat în mijlocul terenului un imens banner pe care era scris un mesaj clar pentru fani: „Suntem mândri de voi! Sunteţi cei mai buni din România!”.

Doar o palidă consolare
După ultimul fluier al partidei din Sala Sporturilor, chiar dacă au obţinut victoria, elevii lui Theo Evans păstreză puţine şanse la actul final al competiţiei de baschet din România. Din păcate, gruparea gorjeană nu este singura aflată în această situaţie, după meciul pierdut la Târgu Jiu şi CSM Oradea este acum la mâna rezultatului pe care Steaua îl va face în deplasare cu Gladiator Cluj Napoca, în chiar ultima etapă a returului. Condiţia de bază pentru ca Energia să mai spere într-o minune este însă, aceea de a ieşi victorioasă în deplasarea cu Asesoft Ploieşti, din ultima etapă de campionat.

„Mergem mai departe”
Deşi echipa sa păstrează şanse foarte reduse pentru a mai prinde un loc în Play-Off, antrenorul Energiei, Theo Evans, a părut destul de bucuros de ultima victorie de pe teren propriu. Evans a recunoscut totuşi, că Energia are o mare problemă, aceea că nu prezintă o evoluţie constantă: „A fost un meci foarte dificil pentru noi, mai ales că Oradea este o echipă foarte bună şi a venit foarte motivată la acest meci pentru că era ultima lor şansă de a mai ajunge la play-off. Au jucat foarte tare, iar pentru noi nu a fost un meci foarte frumos, dar am avut şi reuşite şi părţi mai puţin bune şi ne-am încadrat în jocurile pe care le-am realizat în acest sezon. Jocul a avut şi părţi bune, dar a şi scârţâit uneori pentru că s-au făcut greşeli copilăreşti pe care eu vreau să le elimin pentru că s-au pierdut mingi uşoare la acest meci. Iar noi nu suntem constanţi. Am ratat mingi uşoare, dar acesta e jocul Energiei şi mergem mai departe. Încă o dată pentru noi a fost o victorie foarte importantă pentru că am câştigat acasă şi în acest sezon n-am pierdut nici un meci acasă. Era şi ultimul meci în faţa propriilor suporteri şi aveam nevoie de o victorie. Unul dintre obiectivele noastre  a fost să nu pierdem nici un meci acasă şi din acest punct de vedere este o realizare pentru noi”.

Cred că mai avem încă o şansă de calificare la play-off chiar dacă este foarte mică şi s-a diminuat continuu. Dar cât timp aceasta există, e şansa noastră şi trebuie să ne agăţam de ea. Dacă vom câştiga la Asesoft şi Steaua va pierde la Gladiator atunci vom fi în Play-Off. Nu vom intra la nici un meci cu gândul că jucăm doar ca să terminăm meciul ci să câş­ti­găm. Cât timp o şan­să mai există trebuie să profităm de ea. Oradea trebuie să piardă la Timişoara ceea ce este foarte posibil.
Theo Evans, antrenor Energia Rovinari

A fost un meci foarte interesant, sper că le-a plăcut spectatorilor, mai puţin mie că l-am pierdut. Un joc bun într-o sală unde puţine echipă câştigă şi unde e un public minunat. Îmi pare rău că nici noi nici Energia nu vom merge în Play-Off după acest meci deşi ambele echipe ar fi meritat acest lucru, mai mult decât Steaua. Aceasta este părerea mea sinceră iar prin această victorie a Energiei ni s-a stopat şi nouă accesul la play-off pentru că e greu de crezut că Steaua va pierde la Gladiator Cluj. Consider că am făcut un joc bun şi în orice altă parte s-ar fi desfăşurat meciul am fi câştigat noi.
Cristian Achim, antrenor CSM Oradea