5 licee din Gorj ajutate cu fonduri europene pentru performanțe mai bune

Loading

Potrivit unui comunicat de presă remis  de MEN,  271 de licee beneficiare vor derula proiectele finanțate prin granturi pe o perioadă de 4 ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat. Din Gorj au fost selectate două licee din Târgu-Jiu-Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” și Liceul cu Program Sportiv, Motru-Colegiul Tehnic Motru, Roșia Jiu-Liceul Tehnologic Fărcășești și Liceul Tehnologic Bârsești.

Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Tg-Jiu, o nouă performanță, de data asta în cinematografie
Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Tg-Jiu, o nouă performanță, de data asta în cinematografie

În funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 de euro și 152.500 de euro. Finanțarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 de euro, iar prima tranșă de bani a fost deja trimisă, a mai informat MEN.
În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute trei categorii de activități eligibile: activități pedagogice și de sprijin, activități extracurriculare și activități de renovare și dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional.
În prima categorie sunt incluse activități remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare și orientare în carieră, dezvoltarea de abilități socio-emoționale, precum și activități specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activități cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiții, acțiuni destinate înființării/dezvoltării de rețele școlare etc.