5 jucători importanţi vor să plece de la Pandurii Târgu Jiu

Din câte se pare, Pandurii vor avea în sezonul viitor o cu totul altă echipă decât cea am văzut în campionatul recent încheiat. Şi asta pentru că nu mai puţin de cinci jucători de bază, Cardoso, Chibulcutean, Păcurar, Stanca şi Stromajer îşi caută deja altă echipă pentru a nu juca în Liga a II-a cu Pandurii.

Sezonul trecut lotul Pandurilor abia ieşea la număratoare, în această vară noul antrenor Marius Baciu nu ştie încă pe cine va conta fie datorită „curăţeniei” din lot, fie dorinţei multora dintre jucători de a nu simţi „gustul” matineului...

După ce ultimele şanse ca Pandurii să joace şi la anul în prima ligă s-au spulberat, nu mai puţin de 5 fotbalişti emblematici aparţinând grupării de fotbal gorjene îşi caută de zor altă echipă. Primul dintre aceştia este chiar brazilianul Alexandre Cardoso, care deşi se află momentan în vacanţă, acasă, şi-a pus impresarul la treabă. Chiar dacă în ultima vreme de serviciile jucătorului cariocas s-au interesat „granzii” din Bucureşti Steaua, Dinamo şi Rapid, gruparea care pare cea mai aproape de a-l transfera Cardoso este chiar Universitatea Craiova. Faptul că fundaşul brazilian îşi caută altă echipă este recunoscut chiar de către cel care îi reprezintă interesele în România, Gabriel Gică Mucea. „Am discutat cu preşedintele Pandurilor despre situaţia lui Cardoso pentru a găsi împreună cea mai bună soluţie pentru jucător. Deşi în acest moment şansele de a rămâne la Pandurii sunt de 50%, eu cred că el va pleca până la urmă. Vom mai avea unele discuţii şi la sfârşitul acestei săptămâni”, declara impresarul lui Cardoso, zilele trecute. Între timp, interesul „Ştiinţei” pentru brazilianul Pandurilor a fost recunoscut oficial şi de către unul dintre reprezentanţii acţionariatului grupării gorjene, Daniel Burlan, cel care dealtfel, a a primit „liber” la discuţii din partea lui Marin Condescu. „Am discutat să-l transferăm la Craiova pe Cardoso, dar dacă plătesc un milion de euro acum, nu eşalonat cum vor ei. Mai există în discuţii şi varianta de a-l da împrumut celor de la Craiova, ca apoi să revină la Pandurii, dar încă mai discutăm. O să-l dăm clubului care are oferta cea mai bună, dacă vor exista şi oferte de la alte echipe. Dar preferăm Craiova pentru că e mai aproape de noi, sunt tot olteni şi am prefera să-l trimitem acolo ca să-l mai putem urmări şi noi”, a precizat Burlan. De remarcat, faptul că fotbalistul brazilian care a reuşit să marecheze de două ori în campionatul trecut, a semnat chiar în urmă cu câteva săptămâni prelungirea contractului pentru încă 3 sezoane la Pandurii.

Preţul lui Păcurar, cam mare pentru Porumboiu…
Dacă fundaşul Alexandre Cardoso nu şi-a exprimat viitoarea opţiune decât prin intermediul impresarului, mijlocaşul Alexandru Păcurar şi-a declarat intenţiile încă de la sfârşitul sezonului 2009-2010. Având în ultimii ani destule oferte de a părăsi Pandurii, Păcurar nu a ajuns în cele din urmă la nici un acord cu preşedintele Marin Condescu. Acum însă, valorosul jucător în vârstă de 28 de ani este decis să părăsească gruparea gorjană pentru a nu fi silit să joace la matineu, iar preţul pe „capul” său a şi fost fixat de Condescu: 450.000 euro. Ultima echipă care se interesează de serviciile lui Păcurar este FC Vaslui, dar din câte se pare, negocierile (destul de avansate) dintre Adrian Porumboiu şi oficialii de la Pandurii au întâmpinat o problemă şi anume preţul prea mare de transfer. Tratativele pentru Păcurar cu alte echipe din Liga I, inclusiv cu FC Vaslui au fost recunoscute chiar de către fotbalist: „Sunt oferte, poate şi Vasluiul, dar până nu se finalizează nu pot să spun nimic sigur. Adevărul e că sper să înţeleagă şi cei de la Pandurii situaţia mea şi să mai lase puţin din preţ pentru că 450.000 de euro sunt cam mulţi, mai ales acum în vremuri de criză. Este clar că fiecare îşi doreşte să joace unde îi este mai bine, aşa şi eu vreau să plec la o echipă de prima ligă. Consider că aş mai avea multe de spus în fotbal. Dacă nu o să se rezolve, nu o să am ce să fac şi o să continuui cu Pandurii, dar asta ar fi chiar ultima soluţie, la care nu aş vrea să apelez.”

Şi Chibu ar vrea să plece
Odată cu aflarea deznodământului formaţiei Pandurii Tg-Jiu, care va evolua în proporţie de 99% în Liga a II-a, un alt jucător de bază din lotul echipei gorjene, este pe picior de plecare. Colegul din defensivă al lui Cardoso, Alin Chibulcutean, a mărturisit că are deja o ofertă venită din prima ligă, însă jucătorul aşteaptă o discuţie „serioasă” cu preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii, Marin Condescu. Cardoso, Păcurar şi Chibulcutean nu sunt singurii fotbalişti de la Pandurii care vor să plece, colegul acestora din ultimul sezon, atacantul Jaka Stromajer apărând pe lista de „interese” a celor de la Gaz Metan Mediaş, echipă la care în trecut gorjenii i-au mai transferat pe Mircea Voicu şi Vidakovic. Acum, „găzarii” şi-ar putea completa lotul şi cu slovenul Jaka Stromajer. Un alt nume, dar nu şi ultimul care are şanse mari să nu mai continue cu Pandurii din sezonul viitor este şi goal-keeperul Răzvan Stanca, cel care dealtfel, a şi primit „binecuvântarea” de la Condescu în cazul în care doreşte să plece.