4 troleibuze noi pentru Târgu Jiu

 351 total views

Încă 4 troleibuze au ajuns, zilele trecute, la Târgu Jiu. Există, deja, 5 troleibuze noi care au intrat pe trasee, iar celor 4 venite acum le vor urma încă 2 care vor completa primul lot prevăzut în proiectul pe fonduri europene care este , în prezent, în implenetare. Anul viitor vor veni încă 9 troleibuze, urmând, totodată, să debuteze al doilea proiect cu finanțare europeană și care prevede încă 15 mijloace de transport în comun electrice, reabilitarea întregii infrastructuri și multe altele.

„Colegul meu Bogdan Bejinaru , împreună cu domnu director Ionuț Jilăveanu au fost la Brașov, la un schimb de experiență cu reprezentanții primăriei și ai societății de la Brașov similare societății Transloc de la noi și aceștia erau extrem de încântați de modul cum se comportă aceste mijloace de transpot, pe care le au de trei ani. Mai mult decât atât, avem și un mare avantaj, acela că motoarele cu care sunt dotate troleibuzele de la Târgu Jiu sunt motoare Skoda și sunt mult mai performante, mult mai fiabile, decât motorizarea care a fost asigurată pentru Brașov, Cluj Napoca, sau Timișoara” a declarat pentru Tele3 primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Sunt aproximativ 70 de milioane de euro accesate de Primăria Târgu Jiu pentru mijloacele de transport în comun și infrastructura de transport și urmează multe alte proiecte, autoritatea publică fiind pregătită să acceseze întreaga sumă ce îi revine pe actualul exercițiu bugetar și care se ridică acum la valoarea de 115 milioane de euro.