„Mi-aş dori să ne îndeplinim obiectivele…”

Loading

Odată cu reluarea antrenamentelor ,,de sală” şi intrarea în linie dreaptă cu pregătirea returului, formaţia de handbal Energia Pandurii Tg-Jiu şi-a primit în lot şi primele achiziţii din acest an. Alături de interul portughez Cuelho, printre noii sosiţi la Energia se numără şi valorosul portar din Muntenegru, Milano Kosanovic, jucător ce îşi doreşte să aibă un parcurs cât mai bun alături de echipa gorjeană. Kosanovic mărturiseşte că vrea să descopere handbalul din România cu Energia şi promite că va da tot ce poate pentru a-şi atinge obiectivele.

Încă de la primele amicale ale Energiei, Kosanovic şi-a dovedit valoarea de goal-keeper
Încă de la primele amicale ale Energiei, Kosanovic şi-a dovedit valoarea de goal-keeper

Reporter: Ce ştiai de Energia înainte de a veni aici?
Milano Kosanovic:
Chiar nu ştiam nimic despre această echipă, este totul nou pentru mine. Cred că s-a ivit o bună oportunitate pentru mine de un transfer şi iată-mă aici.
Rep.: Cum te-au primit băieţii?
M. K. :
Băieţii sunt OK, cu antrenorul mă înţeleg bine, totul e în regulă până acum. Sper ca scopurile noastre să coincidă. Mi s-a părut că echipa este bună, mai rămâne să vendem cum joacă şi în meciurile oficiale din campionat.
Rep.: Ce-ţi doreşti alături de Energia?
M.K.:
Nu ştiu ce să zic deocamdată… După câte am auzit eu, obiectivul principal al echipei este de a se menţine în prima ligă. Apoi, dacă se poate mi-aş dori să terminăm între primele 5-6 echipe din Ligă pentru a prinde vreo Cupă Europeană.
Rep.: Despre handbalul românesc ce ştii?
M. K. :
Nu prea multe… Am avut o dată prilejul să joc cu echipa naţională a ţării mele contra României. Am văzut acolo jucători valoroşi, dar ca şi stil de joc nu pot să spun multe. Dincolo de toate, joacă un handbal agresiv, bun. Despre campionatul din România evident că nu ştiu nimic, dar o să află cu siguranţă.
Rep.: Ţi-ai fixat vre-un obiectiv personal pentru acest an odată cu venirea ta la Energia?
M.K.:
Deocamdată, nu. Eu nu-mi doresc decât să fiu sănătos, să am posibilitatea să joc şi promit că voi da tot ce pot. Obiectivul Energiei este şi al meu aşa că sper să ne atingem împreună scopurile. Visez să joc din nou în Cupele Europene!
Rep.: După câte se pare, tu vei fi primul portar al Energiei…
M.K.:
Aş vrea să fie aşa. Dar eu nu ştiu nimic. Am văzut că mai sunt doi portari, e adevărat mai tineri, dar talentaţi. Cred că mă voi lupta cu Rădulescu, parcă aşa îl cheamă, pentru postul de titular. Oricum e bine când sunt mai mulţi portari buni pentru că nu tot timpul prinzi zile bune. Eu nu sunt neapărat după principiul ,,am venit să joc”… Întotdeauna am respectat valoarea. Dar, dacă voi fi folosit, voi da tot ce-i mai bun din mine.
Rep.: Ce şti despre antrenorul Vasile Stângă?
M.K.:
Personal, am auzit multe despre el. Ştiu că a fost în primul rând, un jucător foarte bun, unul dintre cei mai buni din România şi din Europa. Ca antrenor nu ştiu prea multe, tot ce am auzit, am auzit de la impresarul meu. Cred totuşi că experienţa pe care a acumulat-o în străinătate ca jucător să-l ajute în cariera sa de antrenor.
Rep.: Am înţeles că ai o carte de vizită impresionantă… Ai jucat în multe campionate puternice din Europa.
M.K.:
Să zicem că da… Am jucat timp de doi ani în Norvegia la Stavangger, apoi următorii doi ani în Germania la Ballinger şi după aceea am plecat la Vardar Skopje, unde am evoluat jumătate de sezon la prima echipă pentru că cei de acolo au practic două echipe, ceea de a doua dintre ele jucând chiar şi cu Reşiţa în Chalenge Cup.