„Am adus un dram de bucurie la Tg-Jiu…”

Loading

Stângă and Co au scris istoria pentru sportul de echipă local, dar mai ales pentru handbalul gorjean. La capătul unui sezon de excepţie, Energia Pandurii Tg-Jiu a obţinut în premieră locul III în Liga Naţională şi medalile de bronz după ce a învins şi în ultima partidă de campionat formaţia „U” Cluj.

Stângă and Co au scris istorie în acest sezon pentru handbalul gorjean după ce şi-au adjudecat medalile de bronz

Un lucru este cât se poate de sigur atunci când vine vorba despre sportul gorjean: de acum încolo facem parte din elita handbalului românesc! Formaţia Energia Pandurii a reuşit să-şi depăşească performanţa de acum 4 ani(locul IV în campionatul României), terminând sezonul 2009-2010 pe podiumul Ligii Naţionale şi adjudecându-şi astfel în premieră pentru sportul gorjean de echipă, medaliile de bronz. Pentru a scrie istoria, handbaliştii de la Energia au fost nevoiţi să treacă şi peste ultimul test oficial din acest sezon, partida cu „U” Cluj, elevii lui Vasile Stângă reuşind să se impună în confruntarea de vinerea trecută  cu scorul de 22 – 19. Chiar dacă medaliile ajunseseră deja la Tg-Jiu cu o zi mai devreme, disputa din „Sala Sporturilor” s-a dovedit a fi una extrem de dificilă pentru Energia, oaspeţii conducând ostilităţile din teren majoritatea timpului de joc. După ce au egalat situaţia pe tabelă în minutul 50, gazdele au marcat până la ultimul fluier de cinci ori şi s-a impus la final cu o diferenţă de 3 goluri în faţa unor fani care i-au purtat „în braţe” spre victorie.

„Oboseală cronică”
După ce a fost extrem de aproape să piardă „printre degete” medaliile de bronz, tehnicianul Energiei a părut mai mult decât uşurat de faptul că partida de vineri a avut un happy-end pentru echipa sa. Totuşi, Stângă a încercat să explice evoluţia oscilantă a echipei sale din meciul cu Univeritatea Cluj: „S-a terminat benzina, asta a fost. Unii băieţi au acuzat o oboseală cronică, bine că ne-am revenit în repriza a doua şi am remontat patru goluri. Cred că le-a fost frică, au avut un trac, emoţie de medalia asta, nu i-am înţeles deloc. Am făcut antrenamente uşoare, plăcute, nu i-am omorât, dar pe final de campionat unii sunt mai proaspeţi, alţii mai obosiţi. Una peste alta, bine că am câştigat şi am obţinut medalia de bronz”, a declarat tehnicianul formaţiei gorjene. Stângă a mai precizat că se bucură alături de suporterii Energiei după un sezon extrem de reuşit şi speră ca după discuţiile ce vor demara cu cei conducerea clubului şi reprezentanţii sponsorilor, viitorul echipei gorjene să sune şi mai bine. „Acum o să mă duc să fac o cardiogramă la inimă să văd dacă mai rezistă. Mă bucur că am adus un dram de bucurie la Târgu Jiu. Am câştigat şi am obţinut medalia de bronz. Nu e grea, dar atârnă enorm de mult! Vom avea discuţii cu şefii pentru clarificarea anumitor probleme legate şi de viitorul echipei. Trebuie să ne mai întărim cu nişte jucători. Această performanţă trebuie depăşită cu una şi mai bună aşa că trebuie să ne apucăm repede de treabă dacă vrem să ne gândim la viitorul echipei.”, a precizat Vasile Stângă.

G. Popescu: Încep discuţiile cu acţionarii!
Conducerea grupării de handbal Energia Pandurii pare să fie la unison cu antrenorul Vasile Stângă, sau cel puţin atunci când vine vorba despre viitorul echipei gorjene. Preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Grigore Popescu, spune că performanţa reuşită de trupa lui Stângă în acest sezon este una deosebită, iar aceasta va trebui continuată. Popescu crede că de acum pretenţiile vor şi creşte în conformitate cu performanţele obţinute: „Sper ca această performanţă să ne oblige să ridicăm ştacheta şi la anul să avem un parcurs cât mai lung în Cupă oricare ar fi EHF sau Cupelor. E cea mai bună performanţă a unei echipe de club din judeţ. Acum patru ani am fost pe locul 4, acum suntem pe 3 şi sper să fim mai sus. Începând din acest moment începem discuţiile cu acţionarii. Nu trebuie să lăsăm lucrurile să se răcească. Începe perioada de transferuri, iar fiecare jucător se gândeşte unde să-şi continue activitatea, ori aici ori în altă parte, şi avem obligaţia ca după Cupă să avem un răspuns la această întrebare, dacă vrem şi putem să facem o altfel de performanţă”, a ţinut să declare Grigore Popescu.

Am obţinut medalia de bronz. Nu e grea, atârnă enorm de mult! Mă bucur că am adus un dram de bucurie la Târgu Jiu. Vom avea discuţii cu şefii pentru clarificarea anumitor probleme legate şi de viitorul echipei. Trebuie să ne mai întărim cu nişte jucători.
Vasile Stângă, antrenor Energia Pandurii Tg-Jiu