„Toamna Cugetului Liber” mai târzie, ca și anotimpul

Această toamnă nu putea să plece dintre noi fără apariţia unui nou număr din revista CUGET LIBER, cel de-al 46-lea. Se poate spune că această toamnă frumoasă a aşteptat ca elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” să îşi mai arate încă odată măiestria, să nu uităm că vorbim de cea mai premiată revistă la nivel de ţară. Locul ales pentru lansare a fost inspirat, sala Muzeului Judeţean dovedindu-se neîncăpătoare pentru mulţimea de elevi, cadre didactice şi invitaţi veniţi  la sărbătoarea Cugetului Liber.

Prietenii ”Cuget Liber” au fost și de această dată alături de profesorii si elevii de la ”Magheru”
Prietenii ”Cuget Liber” au fost și de această dată alături de profesorii si elevii de la ”Magheru”

„Cuget Liber” a mai trecut un hop, numărul XXXXVI, o sărbătoare pentru minte, inimă şi literatură, aşa cum ne-au obişnuit cei care se ocupă de destinele acestei reviste. Avem de-a face cu un adevărat regal editorial în care pe lângă numele de elevi şi cadre didactice de la acest prestigios liceu întâlnim şi semnături consacrate ca cele ale lui Ion Popescu-Brădiceni, Ion Elena, George Dumitru, Valentin Chepeneag, Dumitru Bădescu, Cosmin Miuţe, Silviu Doinaş Popescu, Ion Horea, Albinel Firescu, Alexandru Doru Şerban ş.a.

O revistă a elevilor
Ca în fiecare an, manifestarea de lansare a revistei „Cuget Liber” se încadrează într-un complex de activităţi intitulate „Toamna Cugetului Liber”. Din acest complex de manifestări, cel mai important eveniment rămâne apariţia numărului 46 al revistei ce dă numele manifestărilor. Ne reţine atenţia faptul că mai mult ca niciodată avem o revistă scrisă în mare parte de elevi şi editată de acelaşi colectiv de elevi. E o experienţă unică şi plină de succes supă cum s-a văzut la toate concursurile şcolare de gen din ultimii ani.
Revista oferă o tematică diversă de la poezie şi eseu la material cu caracter ştiinţific din diverse domenii. E o carte pe care după ce o deschizi nu poţi să o mai laşi din mână până nu parcurgi cât mai mult din aceasta. Având în vedere că vorbim de foarte mulţi elevi, iar unii dintre ei vor ajunge cu siguranţă nume cunoscute, menţionăm pe câţiva dintre aceştia: Alexandru Ţirui, Andrei Bran, Glad Constantin, Marius Băluţoiu, Ion Şalapa, Loredana Dascălu, Bianca Epure, Carmen Arşoi, Larisa Crăciun, Geanina Roxana Groza, Edelina Anamaria Burlan, Georgiana Munteanu-Şontea ş.a.
Profesorul Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, declara referitor la acest eveniment: ”Pe toţi profesorii îndrumători ne bucură faptul ca invitaţii la festivitatea de lansare a numărului 46 al revistei au apreciat la unison calitatea materialelor care se regăsesc în revistă, dar şi concepţia grafică modernă în care acestea sunt prezentate.
În revistă, îşi găsesc spaţiu, atât nume consacrate în ale scrisului, precum George Dumitru, Ion Predoşanu, Alexandru  Doru Şerban, Spiridon Popescu, Albinel Firescu,  Cornel Şomîcu, dar şi tineri redactori care de curând au început să şi aştearnă pe hârtie primele gânduri. O rubrica complet nouă este „Desenele elevilor noştri” unde sunt prezentate 10 creaţii de excepţie a 3 elevi, este vorba de fraţii Stoica Ion şi Stoica Maria şi de eleva Grofu Cristina. De asemenea, în revistă sunte prezente şi o serie de 7 caricaturi ale deja celebrului caricaturist Iulian Şuţă, fost şi el elev al liceului Gheorghe Magheru.
Faptul că în ultimii 10 ani consecutivi revista Cuget Liber a reuşit să obţină Titlul de laureat pentru cea mai bună revista şcolară din ţară, ne obligă atât pe redactorii elevi, dar şi cadrele didactice îndrumătoare, ca şi pe viitor să facem şi mai multe pentru reuşita acestui proiect.”

2 Comments on “„Toamna Cugetului Liber” mai târzie, ca și anotimpul”

  1. Pentru mine cuget libel este o rampa de lansare
    Statutul de redactor sef adjunct ma obliga sa muncesc mai mult pentru a satisface atat asteptarile profesorilor care mi-au dat inkredere dar si proprile asteptari
    Un singur gand ma intristeaza, acela ca sunt in ultimul an de liceu, iar activitatea mea de redactor la cuget liber se apropie de sfarsit
    cu toate acestea promit sa scriu sh in anii ce vor urma la cuget liber
    In incheiere vreau sa le multumesc profesorilor care mi-au acordat incredere, in special domnului director BUZEREA MARIUS

Comments are closed.