„Şcoala Altfel” pentru elevii cu dizabilităţi

Relaţiile dintre elevi au fost unele normale pe tot parcursul excursiei
Relaţiile dintre elevi au fost unele normale pe tot parcursul excursiei

În ziua de 2 iunie 2011, elevii clasei a XI a A de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru”, au petrecut împreună cu elevii de la  Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg-Jiu şi cu cei 12 membri ai Fundaţiei Holly Trinity Church din Anglia sărbătoarea Înălţării  Domnului. Activitatea intitulată „Din frumuseţile Gorjului” a făcut parte din parteneriatul „Să ne cunoaştem semenii” în care sunt implicate cele două şcoli din Tg-Jiu.
Ziua a debutat cu o vizită la Centrul Pilot pentru Tinerii cu Dizabilităţi din Tg-Cărbuneşti, loc în care li se asigură un mod de viaţă cât mai apropiat de cel normal persoanelor cu deficienţe, majoritatea fiind foşti elevi ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă. Este impresionantă construcţia acestui centru şi dăruirea celor care lucrează în această instituţie. Poveştile unora dintre cei care trăiesc aici sunt impresionante. Am întâlnit o persoană, care acum doi ani era în scaun cu rotile în urma unui accident nedorit. Acum, spre surprinderea celor care îl cunoşteau, ne-a primit pe propriile lui picioare şi cu planuri mari de viitor. Este o persoană deosebit de inteligentă şi cu o cultură vastă. Cu greu am putut să ne „dezlipim” de cei de aici, care ne-au copleşit cu atenţia lor.
Grupul de elevi a făcut apoi un popas la Mănăstirea Cămărăşeasca din Tg-Cărbuneşti, unde cei care au dorit au participat la slujba de Înălţare. Vremea a ţinut cu noi şi ziua a continuat cu un picnic organizat de domnii profesori de la Şcoala Incluzivă pe malul Gilortului. Elevii celor două şcoli şi grupul de englezi au socializat, au discutat pe diverse teme şi şi-au promis să ţină legătura în viitor.
Carmen Vulpe