Victorie „furată” de… Dinamo!

Şi după disputarea rundei a III-a a primului eşalon de fotbal al României, Pandurii rămân fără victorie. Elevii lui Ionuţ Badea nu au reuşit decât o remiză în faţa lui Dinamo după ce Pandurii au condus cu scorul de 2 – 0.

„Câinilor” le-a trecut glonţul pe lângă ureche, la Tg-Jiu, în faţa Pandurilor, trupa lui Ionuţ Badea văzându-se egalată în ultimele 5 minute de joc.
„Câinilor” le-a trecut glonţul pe lângă ureche, la Tg-Jiu, în faţa Pandurilor, trupa lui Ionuţ Badea văzându-se egalată în ultimele 5 minute de joc.

Din păcate, Pandurii nu au reuşit să-şi depăşească încă statului de echipă „mică” şi au pierdut, duminică, şansa de a obţine un succes de prestigiu în faţa unie echipe cu pretenţii la titlu, Dinamo Bucureşti. Că la Tg-Jiu era „o pâine bună de mâncat” pentru Pandurii în condiţiile în care formaţia „câinilor roşii” acuza încă „şocul” Split, asta au realizat gorjenii abia la sfârşitul partidei de pe „Municipal”, când remiza obţinută în compania bucureştenilor avea doar un gust amar. Dincolo însă de rezultatul consemnat în runda a treia a acestui sezon al Ligii I, Pandurii au arătat din nou două „feţe”, una bună(poate chiar strălucitoare în unele momente de joc) şi o alta modestă, a neputinţei sau mai exact a limitelor, aşa-zisele probleme legate de omogenitate trecând pe planul doi în faţa complexului de echipă mică şi a duratei calităţii jocului(cauzată poate şi de o altă problemă, acea a limitei fizice). Una peste alta, până acum, bilanţul Pandurilor de pe acest început de sezon arată doar două puncte din trei etape şi nici o victorie, semn că mai vechile griji de „supravieţuire” rămân de actualitate la Tg-Jiu. Singura speranţă ar fi aceea că trupa lui Badea arată parcă, altfel faţă de ce a am văzut în ultima ediţie de campionat, iar programul viitor pare a fi la prima vedere ceva mai lejer pentru Pandurii…

„Am pierdut un meci pe care trebuia să-l câştigăm”
Aşa cum era de aşteptat, după remiza consemnată duminică, la Tg-Jiu, în compania lui Dinamo, tehnicianul Pandurilor, Ionuţ Badea, s-a arătat destul de dezmăgit de acest ultim rezultat. Badea a ţinut să reliefeze şi el faptul că Pandurii au arătat din nou, două feţe în joc: „Am pierdut un meci pe care, din păcate, conform desfăşurării lui, trebuia să-l câştigăm. A fost o partidă frumoasă gândită de ambele părţi, cu anumite momente psihologice care au înclinat balanţa în favoarea unei echipe sau a alteia. A fost o primă repriză foarte bine făcută de Pandurii şi o a doua repriză puţin condiţionată de anumiţi jucători care au suferit din punct de vedere fizic şi mă refer la Pintilii care a jucat mai mult fundaş central, neavând ritmul unui mijlocaş la închidere. E firesc şi poate a făcut puţin pasul înapoi din punctul acesta de vedere. Probabil că ar fi trebuit să fim mai eficienţi în a doua jumătate a reprizei secunde şi să încercăm să nu fim foarte mult influenţaţi de ceea ce se întâmpla pe teren şi în tribune. Deocamdată rămânem cu dezamăgirea şi cu utilitatea unui punct câştigat în faţa celor de la Dinamo.”

„Am câştigat un punct cu mare şansă…”
Dacă Ionuţ Badea nu şi-a ascuns deloc dezamăgirea vis-a-vis de rezultatul consemnat duminică pe „Municipalul” târgujian, omologul său de la Dinamo, Ioan Andone, s-a arătat mai mult decât mulţumit pentru remiza din faţa Pandurilor. Antrenorul dinamoviştilor a ţinut să aprecieze evoluţia Pandurilor,  care au pierdut două puncte şi pentru că n-au avut curajul de a apăsa pe acceleraţie pe final de joc. „Am câştigat un punct cu mare şansă. Până în minutul 85 era o victorie meritată a pandurilor. Nu am fost proaspeţi, puteam pierde foarte uşor jocul. Au creat o echipă mult mai bună decât cea de anul trecut care ne-a făcut probleme şi cred că azi puteau câştiga. Dacă intrau în ultimele cinci minute era jocul lor. Aici am câştigat cu noroc un punct, cu două lovituri libere… Mă miră că Pandurii nu au mai forţat pe final. Erau cu crampe”, a declarat Andone.

Pandurii vor juca vineri la Bistriţa
Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit programul etapei a patra a Ligii I, rundă în care Pandurii vor evolua în deplasare, cu Gloria Bistriţa. Conform programării LPF, Pandurii vor juca la Bistriţa vineri, cu începere de la ora 22:00. În altă ordine de idei, problema folosirii lui Viera la meciul de la Bistriţa nu mai este de actualitate, fundaşul ivorian nefiind până la urmă convocat la echipa naţională pentru meciul cu Italia de la Londra. În schimb Ionuţ Badea nu va putea conta pe serviciile lui Ciprian Brata, jucător ce a fost convocat de Emil Săndoi la echipa naţională de tineret pentru meciul cu Moldova. Partida de vineri dintre Gloria Bistriţa şi Pandurii Tg-Jiu va fi arbitrată la centru de Paul Unimatan, care va fi ajutat la cele două linii de Iulian Radu şi Eduard Florin Ungureanu.

„Este foarte bine că am reuşit un egal. Avem linişte înainte de Rapid. Orice punct contează în economia campionatului.”
Ionel Dănciulescu, Dinamo
„Să ne bucurăm că am revenit de la 0-2, mai ales după eşecul usturător de la Split. E un punct muncit.”
Andrei Cristea, Dinamo
„Am avut şi noroc cu Pandurii. Ăsta e adevărul, trebuie să fim realişti. Am cîştigat un punct totuşi meritat. Dar nu e nici o criză la Dinamo! Cei de la Tîrgu Jiu au o echipă foarte bună. Nu e un punct rău. Se vor încurca multe formaţii aici.”
Gabriel Torje, Dinamo
„A fost o probă de caracter. Să nu facem o dramă din ceea ce s-a întâmplat la Split, să ne păstrăm măsura! Oricum, la Dinamo nu se poate petrece ceea ce se întâmplă acum la Steaua.”
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo
„Sunt foarte supărat. S-a demonstrat încă o dată că scorul de 2-0 este foarte periculos. Ne pare rău, am fi meritat victoria. Am avut şi ghinion, am avut trei puncte în mână pe care le-am scăpat printre degete.”
Eugen Pârvulescu, preşedinte executiv Pandurii
„Am pierdut un meci pe care trebuia să-l câştigăm. Felicit jucătorii pentru dăruire, oricum motivaţia intrinsecă a lor a existat.”
Ionuţ Badea, antrenor Pandurii
„Trebuia să rămânem concentraţi pînă la final. Dar asta e viaţa! Învăţăm din greşeli. Mi-a părut rău că echipa a picat pe final de meci.”
Alexandre Cardoso, Pandurii
„A fost o scădere de ritm şi ni s-a reproşat şi o lipsă de atenţie în unele momente, dar sîntem încrezători pentru meciurile viitoare. Putea fi o seară perfectă pentru mine.”
Ciprian Brata, Pandurii