Petre Grigoraş, „pandur” pentru următorii 3 ani!

Din această săptămână, Pandurii au un nou antrenor în persoana lui Petre Grigoraş, care îl înlocuieşte astfel pe Ionuţ Badea după mai puţin de 3 luni de mandat. Imediat după instalarea sa, Grigoraş a dorit să-şi dezvăluie planurile de la cârma grupării de fotbal gorjene.

Mariajul dintre Petre Grigoraş şi Pandurii s-a oficializat marţi,în cadrul unei conferinţe de presă în care tehnicianul şi-a pus semnătura pe contractul prin care devine antrenorul echipei gorjene pentru trei sezoane.
Mariajul dintre Petre Grigoraş şi Pandurii s-a oficializat marţi,în cadrul unei conferinţe de presă în care tehnicianul şi-a pus semnătura pe contractul prin care devine antrenorul echipei gorjene pentru trei sezoane.

După ce Ionuţ Badea nu a reuşit să obţină cu Pandurii decât şase puncte în primele zece etape de campionat, misiunea de a redresa echipa şi de a o duce pe locurile care să garanteze liniştea îi revine lui Petre Grigoraş, acesta preluând conducerea tehnică a echipei gorjene. Grigoraş spune că a acceptat un contract pe o perioadă mai lungă pentru că planul pus pe masă de preşedintele clubului a fost unul care i-a fost pe plac: “Domnul Condescu a dorit o colaborare pe termen mai lung. Nu am avut nimic împotrivă pentru că are nişte idei bune în perspectivă vizavi de această echipă. Se poate crea la Târgu Jiu o echipă puternică”, a declarat noul antrenor al Pandurilor. Chiar dacă misiunea este una foarte dificilă, Grigoarş crede că poate duce misiunea la bun sfârşit la Pandurii: “Nu este uşor să vii la o echipă care se află pe ultimul loc după zece etape, dar asta nu m-a împiedicat să port o discuţie şi să analizeze lotul echipei cu posibilitatea de a reuşi în acest proiect. N-aş fi parcurs cei 500 de km dacă nu eram convins că pot salva situaţia”, a mai spus Grigoraş.

Cantonament binevenit
Noul antrenor al Pandurilor, Petre Grigoraş, va beneficia de un mini-cantonament în Antalya în care va încerca să găsească formula ideală de echipă cu care să înceapă urcuşul gorjenilor în clasamentul Ligii I. Pandurii Târgu Jiu va efectua un stagiu de pregătire de cinci zile în Antalya, la Mardan Palace Sport Center, între 7 şi 12 octombrie, perioadă în care echipa gorjeană va disputa şi două meciuri amicale. Pe 8 octombrie este programat un meci amical cu Antalyaspor, în vreme ce pe 10 octombrie Pandurii va juca în compania celor de la Kasimpaşa Spor. Grigoraş spune că şi-a dorit jocuri amicale în această perioadă, iar faptul că ele au fost găsite chiar şi în Turcia reprezintă un lucru bun atâta vreme cât în România era greu de găsit adversari: “În ţară posibilităţi prea multe nu sunt pentru că vinerea, sâmbăta sunt etape în Liga a II-a şi Liga a III-a şi e greu să găseşti echipe. În acest turneu vreau să-i cunosc cât mai bine, nu doar de la televizor sau ca şi adversari, pentru că pe majoritatea i-am avut adversari. Vreau să-i cunosc personal, să avem discuţii individuale cât mai multe şi să încerc să creăm o familie. E o perioadă scurtă, dar voi încerca să omogenizez cât se poate lotul şi mă interesează foarte mult şi jocul echipei în cele două partide de verificare pe care le avem acolo”, a declarat Grigoraş. Din acest cantonament vor lipsi cei doi jucători convocaţi la loturile naţionale, Chiricheş la echipa de tineret a României şi Viera la naţionala Coastei de Fildeş, Grigoraş mergând în Antalya cu un lot de 26 de jucători.

Primul obiectiv: Victoria cu Sportul
Avantajul celor două săptămâni de pauză în campionat trebuie valorificat la maxim de antrenorul Petre Grigoraş, care li-a fixat drept ţintă la finele primelor săptămâni de lucru la Pandurii o victorie în faţa Sportului Studenţesc: “Timpul este foarte scurt, de la întoarcerea din Antalya mai sunt trei zile şi primim vizita Sportului Studenţesc pe teren propriu, un meci esenţial pentru echipă şi pentru mine. Nu fac grafice şi planuri dinainte. Obiectivul primordial este câştigarea primei partide din campionat. Din punct de vedere psihic echipa nu stă foarte bine având în vedere faptul că nu are decât o victorie şi trei egaluri. Nu ascund că acum îmi doresc foarte, foarte mult să câştig prima partidă”.

Promite spectacol
Echipele antrenate de Grigoraş au fost echipe care au asigurat spectacolul, golul fiind un element principal în filosofia sa fotbalistică: “Eu provin dintr-un atacant şi îmi place golul şi mi-a plăcut întotdeauna ca echipa pe care o antrenez să joace fotbal de calitate şi să marcheze. Chiar dacă primeam multe goluri şi înscriam multe goluri. Lucrul acesta mi-l doresc şi acum. Dacă echipa respectivă, actualul lot, nu va reuşi să se plieze pe ce-mi doresc eu, poate în iarnă, când va fi sezon de transferări, voi ajunge la o înţelegere cu domnul Condescu şi o să aducem jucători care să facă diferenţa, care să aducă publicul la stadion pentru că sunt convins că publicul vine la stadion pentru a vedea spectacol, pentru a vedea goluri şi un fotbal de calitate. Nu cred că vine nimeni la stadion zicând << Hai, poate facem un 0-0 şi mai luăm un punct>> ”, a mai declarat noul antrenor al Pandurilor. Acesta a mai spus că şi-ar dori să joace, aşa cum a făcut-o şi la celelalte echipe, în sistemul 4-3-3, dar asta se poate realiza doar în funcţie de jucătorii pe care îi are în lot în acest moment.

„Cazul” Badea, încă deschis
După discuţia avută duminică, între preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, şi membrii Consiliului de Administraţie al clubului precum şi reprezentanţii finanţatorilor echipei gorjene, în care s-a avut ca „temă” principală  găsirea unei soluţii de redresare a echipei, Petre Grigoraş a fost „confirmat” oficial ca fiind noul antrenor al Pandurilor. Deşi Grigoraş a obţinut deja „girul” conducerii gorjene pentru a ocupa funcţia de „principal” la Pandurii, cazul vechiului tehnician, Ionuţ Badea, nu este deloc închis. Acest fapt este dezvăluit chiar de către Condescu, care pare să accepte şi o variantă de compromis numai ca Badea să părăsească funcţia de tehnician al Pandurilor. „Ionuţ Badea poate continua cât vrea el la Pandurii, dar de pregătirea tehnică a echipei se va ocupa Petre Grigoraş. Nu este nicio piedică pentru a oficializa acest lucru. Ionuţ Badea nu se mai ocupă de pregătirea echipei nu din alte motive, ci pentru că ne-am instalat confortabil pe ultimul loc! Nu ştiu situaţia de la Vaslui, dar o echipă poate să aibă 3-4 antrenori dacă îşi permite. Contractul între noi şi Badea este unul de muncă, are program de 8 ore pe zi, se poate ocupa de muncă în cadrul clubului şi să fie salarizat pentru ceea ce face şi să nu fie nevoie pentru a fi demis aşa cum s-a stabilit”, a ţinut să declare preşedintele „revenit” al Pandurilor. Din câte se pare, motivul pentru care antrenorul Ionuţ Badea nu vrea să accepte hotărârea celor de la Pandurii este legat de partea financiară. În cazul în care întreruperea contractului său cu Pandurii se face unilateral, mai precis printr-o demitere, intră automat în vigoare o clauză ce prevede „despăgubiri morale” pentru Badea în valoare de 100.000 euro, lucru ce nu este deloc pe placul responsabililor clubului de fotbal gorjean.