Panică în Giulești: „Panduri” mătrăşiţi de „fluieraşi”

Deşi puţini le dădeau şanse Pandurilor în deplasarea din Giuleşti, acolo unde Rapidul a executat tot ce i-a stat în cale în acest campionat, doar liderul Ligii I, Oţelul, reuşind să plece până acum neînvins, Grigoraş a reuşit peste noapte să-şi motiveze elevii şi să plece de la Rapid cu o remiză. În mai bun joc al gorjenilor din acest sezon, Pandurii au fost foarte aproape de a obţine toate cele trei puncte, dar au fost împiedicaţi de arbitrii.

Pandurii au fost foarte aproape de a obţine un rezultat mare în Giuleşti, însă au fost împiedicaţi de către „fluieraşi” să plece cu cele trei puncte acasă.
Pandurii au fost foarte aproape de a obţine un rezultat mare în Giuleşti, însă au fost împiedicaţi de către „fluieraşi” să plece cu cele trei puncte acasă.

Aflat în Giuleşti într-o „misiune imposibilă”, Petre Grigoraş a gândit meciul fără niciun vârf autentic, un număr 9 trimis în careul rapidist, ci doar cu un Ilie Iordache trimis în faţă pentru a-i hăitui pe fundaşii giuleşteni şi abia pe final a venit cu Stromajer în faţa porţii Rapidului. Mişcarea sa o putem considera câştigătoare chiar dacă scorul final, cel de 1-1, a fost stabilit nu de jucători, ci de brigada de arbitrii. Jocul curajos al Pandurilor a ţinut Rapidul departe de poarta lui Mingote, dar primul corner al acestora s-a transformat în gol în minutul 8, Cassio punând capul la contribuţie la o centrare a lui Herea şi bucureştenii conduceau nemeritat după desfăşurarea jocului. Dealtfel, egalarea avea să vină repede, după doar 10 minute, Voiculeţ găsind colţul lung cu un şut în diagonală de la 21 de metri, lateral dreapta. Pandurii au forţat desprinderea dar Coman şi Spadacio au ţinut Rapidul în joc respingând loviturile de cap expediate de Pintilii şi Chiricheş în minutul 23. Rapidul a replicat doar prin Spadacio, care a fost aproape de gol în urma a două faze fixe. Mai întâi, în minutul 36, a reluat din cădere un balon din careul Pandurilor, dar Mingote a avut un reflex de zile mari, iar în minutul 60 a executat o lovitură liberă pe care portughezul din poarta Pandurilor a respins-o în corner. După 65 de minute de joc echilibrat, dar controlat de Pandurii la mijlocul terenului, Grigoraş a făcut schimbări importante în angrenajul echipei sale, schimbări care puteau aduce victoria echipei sale dacă arbitrii nu ar fi avantajat în mod evident Rapidul. Orac a preluat un balon întors de Băcilă în minutul 69 în careul rapidist, a fost tras de tricou de Marcos Antonio, dar arbitrul i-a iertat pe giuleşteni de un penalti şi o eliminare cât se poate de clare. Mai mult decât atât, în minutul 81, asistentul Bogdan Velicu a scos mingea din poarta Rapidului anulând golul lui Stromajer pentru un offside doar de el văzut, la fel cum a făcut şapet minute mai târziu şi cu golul lui Vranjkovic, la o fază în care bosniacul a plecat cu aproape un metru din spatele fundaşilor giuleşteni. În alte condiţii, o echipă care pleacă din Grant cu un rezultat de egalitate se poate declara mulţumită, însă după meciul Pandurilor din Giuleşti, gorjenii se pot considera furaţi, două puncte pe care le meritau fiind pierdute pe mâna unui tuşier ce poate fi angajat fără probleme la CFR ca impiegat de mişcare, el trecând cu bine probele de ridicare a steagului.

„Viciere de rezultat”
Deşi echipa sa a fost împiedicată să plece cu toate cele trei puncte din Giuleşti, antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, a părut mulţumit şi cu remiza. Totuşi, Grogoraş nu s-a putut abţine să nu comenteze greşelile de arbitraj care i-au dezavantajat clar echipa: „Este un punct absolut meritat. Mă bucur pentru rezultat, dar este doar un punct. Mă bucură mai mult jocul şi atitudinea băieţilor, în vederea meciurilor următoare. Nu pot să comentez arbitrajul, dar am auzit că golurile anulate au fost valabile, iar la Orac a fost penalty. În situaţia asta, ne putem considera nedreptăţiţi, se poate vorbi despre viciere de rezultat. Este însă responsabilitatea celor îndreptăţiţi să judece. Eu m-aş bucura să nu fie adevărat, iar cele două goluri să fie anulate corect. Azi am făcut un joc bun, am reuşit să revenim după ce am primit gol şi cred că ne-am ridicat la nivelul adversarei, chiar dacă Rapid are mai multe puncte în clasament. Rapid are şanse la titlu, pentru că are o echipă foarte bună.”, a declarat „principalul” Pandurilor. De partea cealaltă, tehnicianul Rapidului, Marius Şumudică, a încercat să explice prestaţia slabă a elevilor săi cu Pandurii: „Această dublă cu Steaua a pus stăpânire pe mintea jucătorilor. Nici nu s-au odihnit după amiază pentru că au vrut să vadă cu cine vom juca în Cupă, iar când au văzut, parcă deja câştigaseră meciul cu Pandurii. Asta a contat mult şi, din păcate, nici eu nu am reuşit să îi capacitez pentru acest joc. Dacă nu schimbăm atitudinea, dăm cu piciorul la găleată după ce am umplut-o strop cu strop. Eu sunt bucuros că s-a terminat aşa, pentru că este un duş rece înainte de Steaua. La modul în care am jucat, eu consider că am câştigat un punct astăzi.”

Toate acestea se întâmplă datorită laşităţii noastre în relaţia pe care o avem cu federaţia şi cu liga. Dacă vrei să cauţi dreptatea, federaţia şi liga nu se mărginesc la a negocia actele de indisciplină. Negociază tot, peste problemele muncii, cele economice. Ar trebui deferiţi justiţiei pentru că aşa ceva nu se poate întâmpla. În afară de prejudiciul pe care ţi-l aduc, de banii pe care jucătorii îi pierd din venituri, oamenii aceştia ar trebui să fie judecaţi de altcineva, nu de comisia de arbitri.
Marin Condescu, preşedinte Pandurii Tg-Jiu

One Comment on “Panică în Giulești: „Panduri” mătrăşiţi de „fluieraşi””

Comments are closed.